Bingo Symphony Orchestra или що е то класически ъндърграунд

Много интригуваща среща на водещата на Z-Rock Елена Розберг в предаването „Голия обяд“. В студиото тя посрещна Орлин Цветанов и Георги Маринов от Bingo Symphony Orchestra и с голяма доза любопитство ги попита: що е то класически ъндърграунд?

Георги Маринов: Моята роля в групата е да вкарвам ъндърграунд елемента, защото другата част от групата са джаз и класически музиканти. Ние сме започнали още от 85-та и 86-та с Димитър Воев – „най-долният“ ъндърграунд, който съществува оттогава и това не се е променило.“, разказва Георги.

Bingo Symphony Orchestra е в състав:  Eвгени Димитров, Орлин Цветанов, София  Радилова, Младен Тасков, Стефан Горанов и Георги Маринов.

„Събрали сме се шарена група, но всички дълбоко в себе си носят ъндърграунд елемента, защото цялата класика е пресъздадена през дълбоко рок чувство“, споделя още Георги.

С цигулка в ръка в студиото на Z-Rock дойде и Орлин от Bingo Symphony OrchestraТой сподели, че за един класически музикант импровизацията е най-ценното преживяване от работата му с такава група.

„Ъндърграунд класиката може да се погледне като термин от две различни страни – класически елементи в ъндърграунда или обратното“, обясни той.

А идеята за името на групата тръгва от история с типично български подправки – музикантите участват в постановка заедно с балет „Арабеск“ преди години. Сцената на балета обаче се превръща в бинго зала и така „по естествен път“ идва името Bingo Symphony Orchestra.

„Marfa’s Prediction“ е ария, която формацията представя в момента – това е авторска музика от албума „The Second Album“. Всичко от групата може да откриете в Spotify и останалите социални мрежи.

 

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.