Watain с концерт в София през май!

Концертът на Watain ще се състои на 7 май от 19:00 часа в столичния клуб Mixtape 5. Събитието е част от източноевропейската обиколка Eastern Eclipse Tour, по време на която групата представя най-доброто от творчеството и актуалния си шести албум Trident Wolf Eclipse.

Watain са формирани през 1998 в Упсала, Швеция. Триото E. Danielsson, P. Forsberg и H. Jonsson, съставляващи ядрото на групата, са заедно още от тогава. И докато Watain наистина произхождат и принадлежат към така наречения традиционен кодекс на Сатаниския Блек Метъл, музиката им трябва да се разглежда като културно несвързан израз и проявление на сила, борба, неподвластност, тъмнина, свобода и екстаз.

Концертите на Watain са скандално известни по целия свят с това, че са единствените по рода си най-съвременни церемонии на дивата Блек метъл лудост, където тържественото и свещеното се вплитат в сурова сила. През последните 20 години групата се утвърди като една от най-трудолюбивите и безкомпромисни групи в световната Блек/Дет метъл сцена. За това сочат фестивалните хедлайнерски слотове, постиженията в класациите, наградите и номинациите съпътстващи всеки техен албум.

Следвайки традицията на предишните 5 албума, Trident Wolf Eclipse е записан от Tore Stjerna в стокхолмското Necromorbus Studio, през лятото на 2017. Лирично, Trident Wolf Eclipse продължава да изследва дяволските и зловещи проломи на философия, религия и магия, както и силата и борбата, които ги определят. Не пропускайте една от най-даровитите, но и най-зрелищни съвременни банди!

Билетите са в продажба онлайн и в мрежата на Евентим, а някои от местата на които можете да ги намерите, са Български пощи, магазини На Тъмно, дюкян Меломан, билетна каса на Eventim на ул. “6-ти септември“ в София, билетен център НДК, Дворец на културата и спорта – Варна, Пловдив – билетна каса пред общината.

Билетите за това шоу ще са на редовна цена от 40 лева. В случай на останали в деня на събитието и на място в клуба, цената на входа ще е 50 лева. Събитието е 18+!

  • Sign up
Password Strength Very Weak
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.
We do not share your personal details with anyone.