Всичко най-интересно, което предстои на Aniventure Comic Con 2019

Учителят на Аря Старк от „Игра на Тронове“, легенда от 80-те, едно от най-горещите присъствия в „Бягство от затвора“, актьори от „Хари Потър“, актуални български звезди, както и художници рисували за гигантите Marvel и DC Comics – всички те ще се съберат в София за тазгодишния Aniventure Comic Con. Събитието ще бъде на 14 и 15 септември в Интер Експо Център.

Чуждестранното участие 

Специални събития ще има с актьорите Natalia Tena („Хари Потър“/ „Игра на Тронове“), Devon Murray („Хари Потър“), Sam Jones („Флаш Гордън“), Miltos Yerolemou („Игра на Тронове“); комикс художниците Scott Hanna, Jim Calafiore, Tom Raney и William Simpson – известен със скиците си за „Игра на Тронове“, и със създаването на някои от най-впечатляващите създания в сериала, като драконите, вълците и триоката врана.

Феновете на популярния сериал „Игра на тронове“ ще посрещнат Syrio Forel – майсторът на фехтовката, обучил Аря Старк как умело да върти меча в стила на Браавос, така нареченият Water Dance. Във филма Нед Старк го представя като „учителя на Аря по танци“, но всъщност го наема, за да тренира с дъщеря му без да подозира, че тя ще се превърне в грациозен убиец. Почти десетилетие по-късно, нейното острие ще бъде единственото, пронизало Краля на нощта. На 15 септември, по време на Aniventure Cоmic Con, Syrio Forel ще има собствен 60-минутен Sword Fighting Workshop: The Water Dance в LARP зоната на фестивала, като местата за него са ограничени до само 20.

Sam Jones е актьорът, изиграл комикс героя Flash Gordon, който се превръща в огромен хит през 80-те. Филмът е едно от първите научно-фантастични приключения, поставило началото на междугалактическите битки. По-късно Sam Jones взима участие и в двете части на комедията „Приятелю, Тед“, където отново е разпознат като Flash Gordon по време на шумен американски купон.

За феновете на „Хари Потър“ Natalia Tena е позната като Nyphadora Tonks – най-младият аврор в Ордена на феникса, който се появява за първи път в пета част и до края на поредицата помага на Хари в битките срещу въздигането на Черния Лорд.

В продукцията на HBO – „Игра на тронове“-  Natalia играе Osha, дивачката, превърнала се в най-верния слуга и закрилник на братята Старк. Впоследствие взима участие и в sci-fi сериалите Origin и Black Mirror. Devon Murray е третият актьор, който ще се качи на сцената на Aniventure Comic Con 2019. Той влиза в ролята на Seamus Finnigan във всички части на „Хари Потър“ и още през първата година се откроява с магиите, които винаги водят до експлозия. По-късно в поредицата грифиндорецът се присъединява към армията на Дъмбълдор, водена от Хари.

Едно от най-горещите присъствия в „Бягство от затвора“ ще нажежи и сцената на Aniventure Comic Con в София. Тя е Джоди Лин О‘Кийф. На 15 септември Джоди ще има и собствен Q&A панел на главната сцена, в който ще разкаже за незабравимите участия в популярните у нас „Бягство от затвора“, „Дневниците на вампира“, „Двама мъже и половина“, „Теория за големия взрив“ и „Дарма и Грег“.

джоди - Aniventure Comic Con

Всеки от тях ще има панел на главната сцена, както и обособена Meet&Greet зона за среща и снимка с фенове.

Неизменна част от събитието ще бъдат K-Pop шоуто, Cosplay конкурсите, Гейминг залата която ще приюти финалите на най-новата лига за електронни спортове A1 Gaming League, както и имената на популярни български влогъри и актьори.

Артистите зад кадър

За първа година и за първи път в България, Aniventure Comic Con ще посрещне и легендарни комикс художници, част от които стоят зад вселените на DC и Marvel Comics. Най-голямото име сред анонсираните е Scott Hanna, който рисува комикси повече от 30 години. В DC работи по някои от най-известните персонажи, като Batman, Wonder Woman и Superman. В Marvel Comics Scott е работил по всички ключови герои на компанията, сред които Avengers, Spider-Man, Iron Man, X-Men и Hulk.

Jim Calafiore е вторият комикс артист от Америка, познат най-вече по работата си върху Exiles на Marvel Comics, Aquaman и Batman за DC. По време на събитието феновете ще имат възможност да се срещнат и с Tom Raney, който илюстрира заглавията Ultimate X-Men и Uncanny X-Men за Marvel Comics, и Outsiders за DC Comics. Последното голямо име е Willian Simpson, известен с творчеството си в продукцията на HBO „Игра на тронове“, където скицира и допринася за създаването на някои от най-впечатляващите създания в сериала, като драконите, вълците и по-специално триоката врана. Всички те ще имат панели, уроци за рисуване на живо и собствени павилиони в Комикс залата.

Българското участие

По време на двудневния фестивал ексклузивно ще бъдат представени два нови български проекта, които ще пълнят родните кина през ноември. Сред очакваните гости на събитието и тази година са най-следените и популярни влогъри.

На 15 септември почитателите на „Под прикритие“ , който милиони българи следяха в продължение на 5 години, могат да се върнат отново в мафиотския свят и да се срещнат лично с Джаро (Михаил Билалов), Куката (Мариан Вълев), Иво Андонов (Захари Бахаров) и Косъма (Александър Сано).

Главната сцена на ACC ще приветства и два изцяло нови български проекта. На 14 септември Александър Алексиев (познат от „Възвишение“, „Откраднат живот“) и Яна Титова (сценарист и режисьор) ще представят „Доза Щастие“. В основата на филма стои истинската история на журналиста Весела Тотева, нейните битки, вълнения и търсенето на щастието в условията на 90-те, такива, каквито не всички ги познават. Вдъхновяващият филм за борбата със зависимостта и проектът с обща кауза излиза на екран на 8 ноември, а сред обявения актьорски състав са Александър Алексиев, Димитър Николов, Валентина Каролева (дебют), Иван Бърнев, Ирмена Чичикова, Силвия Лулчева и Васил Бинев.

doza shtastie

Нова романтична екшън-комедия ще бъде представена ексклузивно на главната сцена на ACC от своя силен актьорски състав. Зад „Диви и щастливи“ застават Яна Маринова, Луиза Григорова-Макариева, Александър Сано и режисьорът Мартин Макариев. Филмът превръща две обикновени жени с обикновени професии в авантюристки по-трудни за откриване и от най-недосегаемите престъпници. Наситен с адреналин, каскади, модерен хумор и сцени от красиви места из цяла България, продукцията е една от най-скъпите у нас до този момент. Актьорите от „Диви и Щастливи“ ще бъдат на сцената на 15 септември за специален Q&A панел и лична среща с фенове, а официалната премиера на филма ще бъде на 29 ноември в кината в цялата страна.

Интернет звезди

Звездите на YouTube също ще се срещнат с феновете си и в двата дни на Anventure Comic Con! Слави The Clashers и Айде БГ за първи път ще се изправят едни срещу други за общ панел на сцената в зала 4. Забавни предизвикателства от сцената на 14 и 15 септември са подготвили и Емил Конрад, Стан и Стефи, Ицака, Павел Колев, Поли Недкова и Цуро. Всички те ще имат и собствена зона, в която желаещите могат да се снимат с тях или да вземат автограф. Всичко това включено в цената на билета за фестивала.

За повече информация:

www.comiccon.bg  и www.aniventure.net

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.