Вокалът на Steely Dan съди наследниците на Walter Becker за права

Вокалистът на Steely Dan, Donald Fagen, съди наследниците на дългогодишния си колега Walter Becker в опит да запази името на бандата и музиката й живи. Десетгодишното партньорство между Fagen и Becker е подробно описано в документацията, в която се отбелязва, че двамата продължават да свирят заедно, дори когато здравето на покойния китарист започва да запада.

Главната причина за делото е споразумение за покупко-продажба от 1972, подписано от оригиналните членове на групатa. Според оплакването, подадено във вторник във Върховния съд в Лос Анджелис, договорът предвижда, че при напускане или смърт на член от групата, всички негови акции остават в Steely Dan, за да се изкупят от останалите.

„Към 2010 Fagen и Becker бяха единствените останали акционери, подписали споразумението за покупко-продажба“, пише адвокат Louis Miller в жалбата. „Четири дни след смъртта на Becker на 7 септември 2017, хората на Becker изпратиха на Fagen писмо, в което се казва: „Искахме да ви уведомим, че споразумението за покупко-продажбата от 31 октомври 1972 се смята за невалидно.“ Писмото също така цели да назначи вдовицата на Becker за опекун и изисква 50% собственост. Fagen също казва, че хората на Becker в момента управляват уебсайта на групата и отказват да се откажат или пък да споделят контрола върху него.

Fagen съди и мениджмънта на групата, фирмата Nigro Karlin Segal Feldstein & Bolno, в опит да се добере до счетоводство, твърдейки, че фирмата укрива данни. „Едва наскоро стана ясно, че NKSFB е ангажирала адвокатска кантора от името на Steely Dan, без да разкрие това на Fagen“, пише Miller. „Особено сега, когато хората на Becker са срещу Steely Dan. Необходимо е пълен одит, за да може довереникът ми да защити интересите си.“

„Fagen иска обезщетение от 1 милион долара и изисква от съда окончателна присъда за това, че разпоредбата за покупко-продажба е валидна и приложима, и че е единствен собственик на името Steely Dan и всички права, свързани с него. Делото е за договора, за прилагането му и оцеляването на Steely Dan“, казва Miller. „Смятаме, че договорът е много ясен и се надяваме, че проблемът скоро ще бъде решен.“

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.