Вижте историите зад песните на Foreigner

Foreigner, които ще зарадват феновете си в София на 9 май с юбилеен концерт в Арена Армеец, са едни от най-успешните и слушани музиканти в света. Богатата им биография включва едни от най-големите хитове, като „Juke Box Hero“, „Cold As Ice“, „Waiting For A Girl Like You“, „Feels Like The First Time“, „Urgent“, „Say You Will“, „I Want To Know What Love Is“. Каква обаче е историята зад незабравимите парчета и откъде черпят вдъхновение за песните си, разкрива един от основателите на групата – китаристът Mick Jones.

„Cold As Ice“ – Песента е вдъхновена от биографичния филм „Mommy Dearest“, разкриващ сложните взаимоотношения между носителката на Оскар Joan Crawford и нейната дъщеря Christina Crawford.

„Feels Like The First Time“ – Хитовото парче с автор Mick Jones е негова лична изповед за голяма промяна в живота му. Музикантът споделя, че е написал текста малко след развода с първата си съпруга, когато среща нова любов в лицето на Ann Dexter и заедно с нея решава да замине в Америка, за да търсят успеха. Песента е описание именно на този вълнуващ период в живота на китариста.

„I Want To Know What Love Is“ – За вдъхновението си да напише хитовото парче, Mick Jones споделя: „По онова време имах много връзки, които в крайна сметка се проваляха, а аз все все търсех нещо истинско. Изведнъж усетих универсално просветление за живота ми, нещо като истинско духовно прозрение. Ето защо в песента включих и хор. Когато парчето беше готово, го изпратих на една от най-големите издателски компании Atlantic Records. Отидох на среща със собственика и му пуснах записа. Когато песента свърши, погледнах към него и видях, че той плаче. Това беше най-голямото признание за мен!“

„Double Vision“ – популярният хит от 1978 e вдъхновен от хокейна среща на Rangers, по време на която вратарят John Davidson получава сътресение след удар, а по уредбата съобщават, че хокейстът има „двойно виждане“. Именно така музикантите кръстили една от най-обичаните си песни, а когато след време лично се запознали със спортиста и му разкрили историята около парчето, реакцията била бурен смях и от двете страни.

„Dirty White Boy“ – Песента е посветена на великия Elvis Presley, който според музикантите е човекът, променил изцяло музиката с творческия си гений.

„Jukebox Hero“ – Парчето е създадено след напълно разпродаден концерт на Foreigner в Синсинати. Когато музикантите влизат в залата, забелязват самотен фен, който седи в дъжда и моли някой да му продаде билет. Легендите на рока решават да изненадат младежа като го канят за техен специален гост. Именно този случай и искрената радост на верния им фен вдъхновява бандата да създаде парчето през 1981.

Всички тези незабравими хитове, както и две специални нови песни ще чуе публиката по време на концерта на Foreigner на 9 май от 20:30 часа в Арена Армеец. Билетите са на цени от 50 лв. и могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim в цялата страна и online. VIP пакети за събитието можете да закупите от bileti365.com.

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.