Velian, This Burning Day и Chaplin’s Dream със съвместен концерт

Родните групи Velian, This Burning Day и Chaplin’s Dream ще изнесат съвместен концерт в София на 19 април, петък. Събитието ще се проведе в столичния Rock Bar “Fans”. Билети за мероприятието ще се продават само на място, като цената ще е 10 лв. На място ще бъде възможно закупуването на разнообразен мърчандайз, предоставен от всички групи.

Velian се събират през 2015, като бързо набират скорост и популярност в рамките на родния ъндърграунд. Стилът им, съчетаващ елементи на Melodic Death Metal, Power Metal, Gothic Metal, бива определян от самата банда като Dark Metal. Групата взема участие в няколко големи фестивала и концерти, в България и в региона, където споделя сцена с групи като Kreator, Moonspell, Kamelot, Delian, DragonForce, Rottin Christ, Eluveitie, Warrel Dane, Diary Of Dreams, Myrath и др. Дебютното EP на Velian “Fireflies” излиза на 29.02.2016.

През 2018 Velian взимат участие на фестивала Hills Of Rock 2018 в Пловдив, с хедлайнери Iron Maiden, Judas Priest, Sabaton. В началото на 2019 групата издаде своя дебютен дългосвирещ албум Godless.

This Burning Day е алтернативна метълкор/джент група, сформирана в началото на 2011 в София. В звученето си групата черпи вдъхновение от ред популярни музикални жанрове. Основен градивен елемент, в творчеството на групата са мелодичните и ритмични инструментали, върху които се преплитат тежки и лирични вокали, предаващи емоционално заредени и градивни послания. Текстовете рисуват картини или разказват истории, препращащи към интимно-личното и интровертното, но и засягащи теми с интерперсонална и онтологично-философска насоченост.

През март 2016 This Burning Day издават дебютното си EP, озаглавено “Elemental”. През 2017 групата взима участие в четвъртата серия на американския филм “Death Race”. В момента момчетата работят по дебютния си дългосвирещ албум.

Chaplin’s Dream е прогресив-метъл група от Шумен. Пътят им на сцената започва през септември 2015. Няколко месеца по-късно записват първото си EP “Chapter I”. Между 2016 и 2018 групата набира скорост с клубни изяви и участия на няколко фестивала в България и Румъния. Първият им албум Genesis излиза през юни 2017. От началото на 2019 Chaplin’s Dream работят по втория си албум.