Texas с първи концерт у нас това лято!

Texas, на които дължим любими хитове като “Say What You Want”, “Summer Son” и “Black Eyed Boy”, ще изнесат първото си шоу в София. Събитието, организирано от Loud Concerts, е на 21 юни в зала 1 на НДК. Датата е част от европейската обиколка на бандата в подкрепа на издадения през миналата година албум Jump on Board.

Билетите за концерта на Texas влизат в продажба от днес, 23 март, в мрежата на eventim.bg и партньорите им в цялата страна. Ценовите категории са от 65 до 120 лева, в зависимост от местоположението в зала 1 на НДК. Всеки фен може да използва и опцията на Eventim Print at Home, която дава възможност да се отпечатва закупеният електронен билет вкъщи. Това улеснение за потребителите е активирано вече и за останалите предстоящи събития на Loud Concerts – Gogol Bordello, Gipsy Kings, Richie Kotzen и Annihilator.

Създадената през 1986 в Глазгоу банда от Johnny McElhone и чаровната Sharleen Spiteri заимства името от култовия филма на Wim Wenders “Париж, Тексас”. Спорадичните успехи през първите години се променят с издаването на White on Blonde (1997), който ги изстрелва на първо място в чарта във Великобритания и много европейски страни. От него излизат емблематичните сингли “Say What You Want”, “Halo”, “Black Eyed Boy” и “Put Your Arms Around Me”.

Следващата продукция The Hush (1999) също оглавява класациите и включва парчета от ранга на “Summer Son” и “In Our Lifetime”. През 2000 шотландската банда издава Greatest Hits албум, който отново дебютира на първо място във Великобритания и е с шест пъти платинен статус. Той е последван от успешните Careful What You Wish For (2003) и Red Book (2005).

В бандата настъпват разногласия и всеки поема по свой път. През 2008 вокалистката Sharleen Spiteri издава соло албума Melody, а две години по-късно излиза и The Movie Songbook. За щастие на многобройните си фенове, Texas се възражда и през 2013 издава албума The Conversation, последван от Texas 25 и актуалната продукция от миналата година Jump On Board. До момента бандата има над 40 милиона продадени албума, 13 Топ 10 сингъла и 8 Топ 10 албума само във Великобритания!

Texas са известни и с невероятните си концерти на живо, а шоуто на 21 юни в зала 1 на НДК е с начало 20 часа!