Shinedown направиха премиера на видеото към “Get Up”

Новият сингъл на Shinedown “Get Up” бързо получи одобрението на феновете, което не е учудващо – вдъхновяващото парче предлага надежда и кураж на изправените пред лични предизвикателства от всякакъв характер.

За фронтмена Brent Smith вдъхновението за песента е дошло, когато е наблюдавал как неговият приятел и колега, басистът Eric Bass, се справя с депресията. А да предлага светлина в тъмни времена, особено свързани с психичното здраве, е изключително важно за Brent, след борбата му с личните му демони – албумът Attention Attention е първият, чиито песни той написва изцяло на трезва глава.

Сега групата показа и кинематографичното видео към “Get Up”, режисирано от Bill Yukich (работил по “Lemonade” на Beyoncé, както и проекти на Marilyn Manson и Wiz Khalifa). “Не искаме хората да се срамуват от това, през което минават… Провалите ти не те определят. Определящ е само фактът, че не си се предал”, казва Smith.

Attention Attention излезе на 4 май. Наследникът на Threat To Survival (2015) маркира и първият пълноценен албум на Shinedown, продуциран изцяло от Bass. “На Eric му се появиха бели кичури, докато продуцираше албума”, казва барабанистът на Shinedown Barry Kerch. “Той оказваше огромен натиск сам на себе си, а и ние не му го спестихме. Хората казват, че самопродуцирането е смъртна присъда, но той знаеше как да си свърши работата. Не му е за пръв път, продуцирал е и преди, така че му имахме вяра. Но вярвахме и в самите себе си, а и един в друг, защото се разбираме чудесно. Все още се харесваме, все още ни е забавно заедно, приятели сме и се обичаме като братя. Това направи нещата още по-лесни.”

Shinedown в момета са на лятно кохедлайнерско турне в САЩ с Godsmack.