Sharon Den Adel стартира соловия проект My Indigo, пусна пилотния сингъл

Докато феновете на бандата чакат нов материал от групата, фронтдамата на Within Temptation Sharon Den Adel обяви своя соло проект на име My Indigo.

Изпълнителката обяви новото начинание с видео съобщение във Facebook, в което описва материала на My Indigo като много личен” и определя композирането на песните като терапевтично изживяване, което й е помогнало да се справи с неназована “семейна криза”. Първият сингъл, едноименният “My Indigo”, вече има и своето текстово видео.

По отношение на ситуацията с Within Temptation, Sharon каза, че след последното турне групата си е дала почивка, за да намери вдъхновение за нова музика. “Много съм горда да съобщя, че вече имаме някои наистина разбиващи песни за Within Temptation”, споделя тя. “Все още са в демо версиите си, но скоро влизаме в студио и ще пуснем нов албум през 2018.”

Последният албум на Within Temptation, Hydra, излезе в началото на 2014. Наследникът на The Unforgiving (2011) дебютира под #16 в Billboard 200, маркирайки първото появяване на Within Temptation в челната двайсетица на престижния чарт.