Sevendust с видео премиера на „Dirty“

Sevendust направиха премиера на новото си видео „Dirty“. Парчето е част от 12-тия студиен албум на бандата All I See Is War, който ще излезе на 11-ти май. Последователят на Kill The Flaw (2015) беше записан в Studio Barbarosa в Гота, Флорида, с продуцент Michael „Elvis“ Baskette (Alter Bridge, Slash).

Новият диск на Sevendust ще бъде първият за Rise Records – базиран в Орегон метъл и хард рок лейбъл, собственост на BMG от 2015 насам. В скорошно интервю вокалът на Sevendust Lajon Witherspoon коментира бъдещия проект на бандата: „Направихме повече в рамките на 33 дни, отколкото съм правил досега в живота си. В 9 дни наваксах като за 14, за да мога да компенсирам изгубеното време. Чувствах се много добре, в някои дни правех по две песни. Беше си преживяване да работим с Elvis и Jeff Moll. Не искам да обиждам останалите продуценти, но за мен това беше най-доброто музикално преживяване в живота ми. Може би се дължеше на това, че съм по-зрял и опитен в нещата, които се случват, но начинът, по който той работи и нещата, които знае за музиката, са толкова различни – не съм срещал човек като него преди.“

Според Lajon, Baskette има музика за 60 нови песни за групата, от които да избира кои да включи в новия албум. „Лично аз се чувствам по-уверен като изпълнител – работата ми с него ме направи по-добър.“ – казва Witherspoon. „Мразех да напускам къщата и нямам търпение да направя нов албум с него. Но този път да продължи повече от 33 дни.“ – казва той.

През 2016 Sevendust получиха първата си номинация за награда Grammy след две десетилетия заедно като банда. „Thank You“, дебютният сингъл от Kill The Flaw, получи номинация за „Best Metal Performance“.

Sevendust ще започнат турне тази пролет в подкрепа на All I See Is War на 20-ти април и ще приключат по време на Rockfest в Канзас. Memphis May Fire, Fire From the Gods и Madame Mayhem ще придружават групата на турнето.

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.