Roger Waters обвини David Gilmour, че е отрязал достъпа му до феновете на Pink Floyd

Roger Waters обвини бившия си колега David Gilmour, че отказва да му даде достъп до 30-милионната онлайн фен база на Pink Floyd.

Waters, който пусна нова версия на песента на групата „Mother“, заяви, че е очарован от ответната реакция към нея, но съжалява, че не може да сведе съществуването й до повече хора, които биха имали интерес да я чуят.

“Милион и половина от вас вече видяха новата версия на „Mother“, което е чудесно“, казва Waters във видеосъобщението си. „Наистина сгрява сърцето ми. Но и налага въпроса – защо това видео не е качено на сайта, който е озаглавен Рink Floyd? Ами, отговорът на това е защото изобщо нищо мое няма на този сайт. David Gilmour ме е баннал от него.”

Той коментира и срещата “Camp David” миналата година, с Gilmour и барабаниста Nick Mason, на която според него не са постигнали нищо. “Предложих цял куп мерки, които да ни помогнат да се измъкнем от това ужасно безизходно положение”, каза той. “Все пак тези 30 милиона от вас, които са се абонирали, са го направили заради творчеството, създадено от нас петимата – Syd [Barrett], аз, Rick [Wright], Nick и David, през всичките тези години.” Waters допълни, че според него би било честно да имат и равен достъп до всички фенове, пред които да споделят проектите си.

„David смята, че притежава групата. Че понеже напуснах групата през 1985, аз вече не съм релевантен, а той е Pink Floyd, и аз просто трябва да си затварям устата.  ОК, всички имаме право на мнение, но не е ясно защо тогава занимава хората с неща, които нямат изобщо общо с групата“. В подкрепа на аргумента си, Waters отбеляза, че артистичните проекти на жената на GIlmour, Polly Samson, получават регулярно отразяване из всички канали на Pink Floyd, и предположи, че едва ли се радват на толкова засилен интерес.

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.