Richie Ramone от Тhe Ramones идва в София със соловия си проект

Richie Ramone ще представи в София самостоятелния си проект, съобщава dnevnik.bg. Концертът на третия барабанист в историята на американската пънк-рок група Тhe Ramones ще е на 4 април в клуб “Строежа” и е част от европейското му турне “Hot As Hell”, планирано за пролетта на 2019, съобщиха от клуба.

Барабанистът става част от Ramones през 1983 – девет години след нейното основаване. Заедно с групата, Richie има над 500 участия на сцена и пише някои от най-познатите парчета в албумите Animal Boy, Too Tough to Die и Halfway to Sanity. Той е единственият барабанист в групата, който е бил и водещ вокал в песни, като например “(You) Can’t Say Anything Nice”, и композира самостоятелно “Somebody Put Something In My Drink”.

През 2011 Ramones получават “Грами” за цялостен принос в Лос Анджелис, което събира за първи път всички трима барабанисти на групата – Tommy, Marky и Richie Ramone, под един покрив.

През 2007 се впуска в света на симфоничната музика с проекта си Suite for Drums and Orchestra, базиран на “Уестсайдска история” от Leonard Bernstein, а на 8 октомври 2013 представя първия си солов албум – Entitled, който включва нови песни, сътворени от самия него, както и такива, които той е писал за Ramones. През 2017 реализира и втори, на име Cellophane.

В София той пристига с група, в която е водещ вокал и барабанист, а освен него вокал, бек вокал и китарист е лондончанката Clare Mistake. Американецът Glenn Gilbert свири на соло китара. Заедно те ще изпълнят песни от последните албуми на изпълнителя, но и някои любими парчета на Ramones.

Ще ги подгрява немската формация Chaos Commute, които ще открият вечерта в 22 ч.

Билети за събитието вече се предлагат в мрежата на “Ивентим”, но броят им е ограничен до 150, а от клуба уведомиха феновете, че още в първия ден са били изчерпани 1/4 от наличните билети. На предварителна продажба цената е 18 лв., а в самия ден и на входът билетът ще е 25 лв.