Rich Robinson коментира възможността The Black Crowes да се съберат отново

Бившият китарист на Black Crowes Rich Robinson сподели мнението си за възможността за реюниън на групата, която сформира заедно с брат си, вокалa Chris Robinson.

“Бидейки в една много по-функционална група в момента, нямам никакво желание да свиря в Crowes отново”, каза Rich в скорошно интервю в рамките на промоцията на дебютния албум High Water I на новата му група, The Magpie Salute, който се очаква на 10 август. “Прекалено е токсично. Нямам вече брат. Не му говоря, двамата не общуваме изобщо. Не сме си продумали от 4 години. И според мен нещата са такива, каквито са. Не искам никога повече да минавам по този път.”

Китаристът потвърди отново коментарите, които беше направил при обявяването на края на The Black Crowes след 24 години, през януари 2015, в които се включваше и признание, че брат му се е опитал да лиши от дял в групата него и барабаниста Steve Gorman.

“Срамота е, че накрая всичко се завъртя само около парите – а точно така стана”, обяснява той. “Както и да извърта Chris, каквито и обиди и подигравки да отправя, истината е, че той просто искаше парите на всички. Смяташе се за по-важен и значим от всички, което е пълна лудост и абсолютно невярно, а не смятам, че е редно да се живее така. Затова бандата се разпадна.”

“А сега, няколко години по-късно, в които съм далеч от всичко това, съм щастлив, че стана така”, добавя Rich, “защото никога нямаше да имам това, което имам сега и да мога да допринеса към нещо, което никога няма да стигне до това положение. В The Magpie Salute сме неизменно нащрек никога да не позволим да стигнем дотам.”