Режисьорът на „Трейнспотинг“ снима мини-сериал за Sex Pistols

Режисьорът на „Трейнспотинг“ Danny Boyle снима телевизионна поредица от шест епизода за легендарната британска пънк група Sex Pistols, съобщава dir.bg.

Сценарият е върху мемоарите на китариста на бандата Steve Jones, в чиято роля ще се превъплъти Toby Wallace. Anson Boon ще се представи образа на John Lydon, Louis Partridge ще изиграе Sid Vicious. Звездата от „Игра на тронове“ Maisie Williams ще изпълни ролята на Pamela Rooke (Jordan), манекенка и актриса, допринесла за създаване на пънк облика. В останалите роли ще видим Jacob Slater като Paul Cook, Fabien Frankel като Glen Matlock, Dylan Llewellyn в ролята на Wally Nightingale, Sydney Chandler като Chrissie Hynde и Emma Appleton като Nancy Spungen.

Снимките започват през март за американската тв мрежа FX. Компанията има партньорско споразумение с BBC. Boyle обяви проекта и каза, че групата е променила британското общество и британското култура завинаги: „Това е точката на детониране на британската улична култура, когато обикновените млади хора излязоха на сцената и показаха гнева си, а всички останали трябваше да ги видят и чуят – и всички или се страхуваха от тях, или ги следваха“.

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.