Radiohead отрекоха да съдят Lana Del Rey

Radiohead отрекоха, че са давали под съд Lana Del Rey, или че са искали 100% от правата върху песента й “Get Free”, стана ясно с развитието на заплелата се сага с обвинението им, че тя е копирала в съществена степен хита им “Creep”.

Изпълнителката на “Born To Die” заяви публично в туитър, че бандата иска от нея 100% от правата върху песента й, както че са я дали на съд с този иск. Сега обаче говорител на предвожданата от Thom Yorke група пусна изявление, в което настоява, че макар да е имало разговори по въпроса, към този момент няма нито дело, нито подобни искания.

“Като музикален издател на Radiohead искам да уверя, че е вярно, че водим дискусии от август миналата година с представителите на Lana Del Rey. Очевидно е, че цели пасажи от “Get Free” използват музикални елементи от “Creep” и ние поискахме това да се припознае в интерес на всички автори на “Creep”. Но едно нещо трябва да е ясно – иск не е заведен, нито пък Radiohead са заявявали, че ще “приемат само 100%” от правата на “Get Free”.”