Queen обмислят продължение на “Bohemian Rhapsody”

Rudi Dolezal – режисьорът, работил по редица видеоклипове на Queen, сред които “These Are the Days of Our Lives”, “The Show Must Go On”, “Innuendo” и “The Miracle”, сподели, че мениджърът Jim Beach обмисля продължение на обралия всички възможни награди филм “Bohemian Rhapsody”.

“Убеден съм, че планира продължение, което да започва с Live Aid”, казва Dolezal и добавя, че идеята за продължението се “обсъжда много усилено в семейството на Queen”.

На този етап групата не е направила официален коментар по темата, макар че през април по ABC ще тръгне “The Show Must Go On: The Queen & Adam Lambert Story”. Документалният филм ще проследи кариерата на Lambert от самото й начало, през дните му като участник в “American Idol”, до присъединяването му към Queen.

Във филма ще са включени неизлъчвани дотогава кадри на живи изпълнения, както и интервюта с Taylor, May и Lambert. Със свои интервюта ще се включат и носителят на Оскар за ролята си в “Bohemian Rhapsody” актьор Rami Malek, както и Dave Grohl и Taylor Hawkins от Foo Fighters.

С два Златни глобуса, две награди BAFTA и четири Оскара, “Bohemian Rhapsody” е най-успешният музикален биографичен филм на всички времена.