Queen пуснаха първи трейлър към биографичния филм “Bohemian Rhapsody”

Queen показаха първия трейлър към предстоящия им биографичен филм “Bohemian Rhapsody”. Планиран за излизане по екраните на 2 ноември, филмът е режисиран от Dexter Fletcher и показва Rami Malek в ролята на Freddie Mercury. Лентата проследява историята на Queen от създаването им през 1970 – когато вокалът се събира с китариста Brian May и барабаниста Roger Taylor – до иконичното представяне на групата на концерта Live Aid през 1985.

“Това е много повече от документален филм за нечий живот, това е рок произведение на изкуството”, казва May. “Разказва за семейства и връзки, за надежди и мечти, за тъга и разочарование, и в крайна сметка е история за победа и удовлетворение, по начин, който може да накара всеки да се усети свързан. Пътуването не беше лесно – но и повечето пътувания, които си струват, не са! Rami, Lucy и момчетата показаха монументална игра – абсолютно достойни за оригиналите!”

“Правим този филм от 8 години, по един или друг начин, но съм толкова горд от това, което постигнахме”, казва продуцентът Graham King. “Филмът е празненство на музиката на Queen и отдава чест на един от най-великите фронтмени на всички времена: Freddie Mercury. Рушейки стереотипи и очаквания, Freddie дръзна да предизвика всичко – само със силата на вярата си в себе си и своята музика. А зад музиката беше един мъж, който просто умееше да се свърже с хората по начин, по който малцина изпълнители някога са успявали. И аз съм имал късмета да работя с някои от най-великите актьори – сред които Leonardo DiCaprio и Daniel Day-Lewis, но претворяването на Freddie от Rami се нарежда сред най-великите представяния, които някога съм виждал.”