Прогресив рок групата Daniel Eliseev Project с нов клип от албума Night Shadow

„Hidden Voices“ е новият сингъл от дебютния албум на групата, чиято музика е едновременно разнообразен, но и изненадващо хармоничен микс между класически и модерен прогресив рок, алтернативен саунд и хард рок с бароков и акустичен привкус.

„От една страна, песента „Hidden Voices“ е инспирирана от лични преживявания, свързани с натрапчивото усещане за изменчивостта на съдбата и някакъв тип родова предопределеност, свързана с предците ни. От друга страна, тя се явява мой личен трибют към две от любимите ми банди – Gentle Giant и Yes. В чисто музикален план, парчето е истински експеримент за мен, защото моят основен инструмент – китарата, е едва загатната в нея“, казва лидерът на D.E.P Даниел Елисеев, който е автор на музиката, аранжимента и видеоклипа към „Hidden Voices“. Видеото към парчето е доста абстрактно и се стреми да пресъздаде визуално скритите дълбоко процеси, които движат човешкото съществуване, и понякога ни карат да тръгнем по непознати и трудно разбираеми за нас хората пътища.“

В реализацията на песента участват Константин Джамбазов (соло и бекинг вокали), Георги Варамезов (барабани) и Даниел Елисеев (синтезатори, бас китара, програминг, бекинг вокали, китара). Албумът Night Shadow влезе в първата десетка на Heavy Prog Albums Chart и в престижния Top 100 на сайта Progarchives и може да бъде чут на danieleliseevproject.bandcamp.com.

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.