Primal Fear работят върху новия си албум Apocalypse

Primal Fear се връщат в студиото, за да работят върху следващия си албум Apocalypse. 12 чисто нови разбиващи хеви метал парчета са подбрани от 30 нови песни, продуцирани от басиста Mat Sinner и миксирани от Jacob Hansen в Hansen Studios в Дания. Планирано е албумът да излезе в средата на 2018.

Имената на новите песни са “Apocalypse”, “New Rise”, “The Hounds Of Justice”, “King Of Madness”, “The Beast”, “Blood, Sweat & Fear” и разточителната 10-минутна “Eye Of The Storm”. Стилистично, новите парчета следват същата пътека, по която вървеше най-успешния албум на Primal Fear – Rulebreaker.

Ralf Scheepers коментира: “Не знам откъде идва и какво го правим, но изглежда, че в момента сме на креативна вълна и парчетата ни се получават по-добре от години. Но нищо няма да бъде издадено, докато не сме 100% удовлетворени от резултата. Може да се доверите на етикета Primal Fear.”

Sinner добавя: “Наистина съм изненадан от креативността на бандата. Всеки член се включва по някакъв начин във всяка песен и съм наистина щастлив от избора на песни и на продукция. Можете да очаквате наистина енергичен метъл албум с максимална сурова сила и отношение.”

Primal Fear ще подкрепи новия си албум с продължително лятно турне през 2018, което ще бъде последвано от световно турне.