Преиздават 8 албума на Eurythmics на винил

Еurythmics отново са под светлините на прожектора. Не само заради номинацията си за Рок енд Рол Залата на Славата през 2018, но и с предстоящите нови издания на винил на осем от албумите на групата.

Заглавията, които обхващат цялата кариера на Еurythmics, ще бъдат издадени от Вирджиния Рекърдс/Sony Music в периода април – октомври 2018, като колекцията ще стартира с албумите In The Garden (1981), Sweet Dreams (1983) и Touch (1983) на 13 април; последвани от Be Yourself Tonight (1985), Revenge (1986) и Savage (1987) през юли; We Too Are One (1989) и Peace (1999) през октомври. Peace ще бъде издаден на винил за първи път, тъй като оригиналният албум, който през 1999, е издаден на компактдиск и аудиокасета.

И още новини около Eurythmics: планира се 11-минутно уникално ретроспективно „Eurythmix“ видео, създадено и миксирано от DJ Earworm, което ще включва кадри от 23 видеоклипа на групата в периода 1983–2005. Песните, които ще влязат във видеото, са: „Sweet Dreams (Are Made Of This)“, „Who’s That Girl?“, „I Need a Man“, „(I Love to Listen to) Beethoven“, „Sexcrime (Nineteen Eighty-Four)“, „Julia“, „Thorn In My Side“, „Love Is a Stranger“, „It’s Alright (Baby’s Coming Back)“, „Revival“, „I Saved the World Today“, „Here Comes The Rain Again“, „Would I Lie to You?“, „There Must Be an Angel (Playing With My Heart)“, „Angel“, „Sisters Are Doin’ It for Themselves“, „Missionary Man“, „When Tomorrow Comes“, „The King and Queen of America“, „17 Again“, „You Have Placed a Chill in My Heart“, „Don’t Ask Me Why“ и „I’ve Got a Life“.

„В началото на 80-те години на миналия век, видеоклиповете бяха нов и иновативен феномен, който даде шанс на артистите да интерпретират музиката си чрез комбинирана среда от образ и звук“, казва Annie Lennox. Eurythmics прегръщат с цялото си сърце възможността да изразят творчеството си по нов и свеж начин. „Eurythmiх“ на  Eurythmics е съвсем нов видеопроект, в който ще бъдат включени кадри от всички емблематични видеклипове на групата през годините. Едно ретроспективно пътуване сред музикалното и визуално наследство на дуета. Наследство, което публиката през годините определи като класика, вечно и новаторско.

Davе Stewart и Annie Lennox имат специална и дългогодишна връзка с грамофонната плоча. „Когато бях на 6 години, татко донесе вкъщи първия ни грамофон. Това беше страхотен момент за цялото семейство. Той притежаваше колекция с плочи на всички мюзикъли от Rodgers & Hammerstein, които слушахме непрекъснато. Спомням си, че като отивах на училище дори си пеех „I Enjoy Being a Girl““, разказва през смях Davе Stewart.

„Имахме розов пластмасов грамофон Dansette“, спомня си Annie Lennox. „Някой ми даде пари за рождения ми ден и с тях си купих първата плоча – „Mary Poppins“. Беше вълшебно и вълнуващо. Преди това слушах музика на стария грамофон на баба и дядо, когато им отивах на гости. Веднъж прерових тавана им и открих цяла кутия с плочи. Бях очарована от „Веселата вдовица“.

Относно решението на лейбъла да преиздаде осем албума на Eurythmics на винил, Annie Lennox го определя като „изключително“. Davе Stewart добавя: „За да купите албум на винил, това означава, че притежавате грамофон. И това е страхотно, защото хората ще слушат този албум не на мобилен телефон, а на аудио система вкъщи. Така, както правихме всички ние, докато растяхме. Друг много важен момент при плочата е, че хората ще слушат песните в албума в реда, който ние сме направили – страна А, страна Б. За нас подредбата на песните в албумите ни винаги е била от особено значение“.

„Ако правите концерт, програмата за него трябва да е подчинена на единна концепция. В противен случай рискувате да имате несъотвествия. Същото се отнася и за реда на песните в един албум. Всяка една подредба при нас е била резултат от дълго обмисляне. Davе прави своята подредба, аз правя моята и накрая решаваме заедно“, допълва Annie Lennox.

Песните в осемте албума дават ясен отговор защо Eurythmics са толкова обичани и уважавани от публиката и музикалната критика, и защо те са отличени с толкова много награди включително MTV Music Video Award за Най-добър нов артист през 1984, Грами за Най-добро рок изпълнение от дуо или група през 1987, три награди на композиторите Ivor Novello Awards, BRIT за изключителен принос към британската музика (плюс още 10 BRIT награди в колекцията на дуета), отличието Silver Clef Award през 2000 и приемането на групата в Британската музикална зала на славата през 2005, както и 26 отличия на ASCAP, дружеството за авторски права на САЩ, за най-интерпретирана песен, за „Sweet Dreams (Are Made of This)“.

Сега, Davе Stewart и Annie Lennox се радват на най-новата си номинация в кариерата им – в Рок енд Рол Залата на Славата през 2018. „Като британци, никога не сме очаквали, че ще имаме нещо общо с Рок енд Рол Залата на Славата в Америка. Когато разбрахме за номинацията, реакцията ни беше – „Моля?!“ Но след това видяхме, че вече има и други британци там – Depeche Mode и Dire Straits. Това са истински музикални легенди и за нас е чест да бъдем номинирани“, споделя Davе Stewart. „Чувствам се прекрасно и поласкана“. – завършва Annie Lennox. Всички почитатели на Eurythmics могат да гласуват за тях тук: bit.ly/1-FanVote.

Осемте студийни албума на Eurythmics ще бъдат издадени на винил през 2018 с оригиналния дизайн, снимки и бележки.

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.