Почина George Young – бившият продуцент на AC/DC

На 70-годишна възраст почина австралийският автор на песни и движеща сила зад AC/DC George Young. Текстописецът и композитор завеща класически песни като „Love Is In The Air“ и „Friday On My Mind“. Той стана известен през 60-те години на миналия век с групата Easybeats, но е най-популярен с работата си за AC/DC, включително в албумите Let There Be Rock, Dirty Deeds Done Dirt Cheap и High Voltage.

„С голяма скръб съобщаваме за смъртта на любимия ни брат и наставник George Young. Без неговата помощ и ръководство не би имало група AC/DC.“, написа групата във Фейсбук. “Като музикант, автор на песни, продуцент, съветник и много, много повече – не бихме могли и да мечтаем за по-отдаден човек и професионалист. Като брат, не сме и мечтали за по-добър брат. За всичко, което направи и ни даде през целия си живот, завинаги ще го помним с благодарност и ще пазим образа му в сърцата си.”

George Young е роден през 1946 в Шотландия. Той е вторият от четирима синове в семейство, което през 1963 се установява в Австралия. През 1965 Young и музикантът Harry Vanda основават групата Easybeats, която просъществува четири години. През 1973 по-малките братя на George Young – Angus и Malcolm, основават бандата AC/DC, в която ярка следа оставя и George Young.

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.