Наближава благотворителният мото рок фестивал “Побит камък – 2018”

Както повелява вече осем годишната традиция на момчетата и момичетата от мото клуб “Калашниците” да правят незабравими рок фестивали, с които да запълват сърцата ни с положителни емоции, така и тази година са решили да заковат усмивките на лицата ни и радостта от страхотно преживяния уикенд с поредния си фестивал.

В периода 6 – 8 юли, в полите на парк Витоша – местноста Побит Камък, до с.Нови хан, ще се проведе Благотворителният рок фестивал “Побит камък – 2018”, организиран от мотоклуб “Калашниците”. Във фестивала ще вземат участие осем български рок банди.

След откриването на мероприятието на 6 юли, петък, на концертната програма ще положат началото младата българска група Сакар, която е новосъбрана от членовете на Хасковската банда Different Highway. След едночасовия сет с кавър парчета на известни рок банди, те ще направят и много авторска музика.

След група Сакар и няколкото забавни игри с публиката, следва врачанската банда Doctors GoGo Band. Пънкарите с нецензурираните текстове на парчетата си и създаващите пого ритми ще подготвят публиката за Headliner-а на петъчната вечер – Svetlio & The Legends. Освен най-нашумелите им парчета от последните години, се надяваме да чуем и голяма част от репертоара на Светльо в Хиподил.

В събота, 7 юли, след почетната обиколка до гр. Елин Пелин и отдаване почит на писателя Елин Пелин, мотоклуб Калашниците ще ви забавлява с множество игри с награди до около 16:30 часа, когато на сцената ще се качат Hard Company, които ще направят трибют концерт към великите Judas Priest.

След Hard Company, трибют бандата на Godsmack от София, Hedshot, ще подгреят публиката за предстоящия концерт на любимците, който ще се състои тази есен в столичната зала “Арена Армеец”.

Спечелилите сърцата на рокаджиите – Бандата на Пецата, ще повдигнат настроението на всички в по-късните часове, Пецата – бивш вокал на Контрол, неведнъж е карал многобройните си фенове да избухват в див танц, и е изпълнявал желанията на всеки за любими парчета.

На огромната сцена на “Побит камък – 2018”, след 21 часа ще се качат Кралицата на българския рок – Милена Славова и нейната група. С вечните си, незабравими и луди хитове, тя ще вдигне на крака всички гости и приятели на рока и пънка, присъстващи на фестивала.

В съботната нощ ще избухне снаряда на легендарното, бойно, рок сформирование Б.Т.Р. Дълго чаканите любимци от Б.Т.Р. са решили да направят огромен сет от най-известните си парчета и да задоволят жаждата за хитове на хилядите гости на фестивал “Побит камък – 2018”.

Организаторите от Калашниците са потготвили също много игри с публиката и томболи с награди, пищна заря и светлинни ефекти. На терена на Побит Камък ще има кетъринг, предлагащ съблазнителни мезета, както и два бара за различни напитки. Теренът разполага със няколко поляни, засенчени с липови и тополови дървета, предлагащи страхотна сянка на къмпингуващите посетители на фестивала. Ще бъде осигурен и безплатен WiFi интернет.

Както всяка година, мотолкуб Калашниците ще дарят голяма част от средствата от фестивала за лечението на дете. За осем години те са направили 8 благотворителни акции за болни деца и още над 10 за пострадали и болни възрастни. За леченията им са събрани над 60 000 лева.

Тази година акцията, за която ще се борят всички, е за малката Габриела Ангелова – на 2 годинки, с диагноза “Синдром на вродени аномалии с предимно засягане на крайниците”, която се нуждае от спешно оперативно и след оперативно лечение.

Благотворителен Фестивал “Побит камък – 2018” ви очаква от 6-ти до 8-ти юли, с.Нови хан – на 20км. от столицата, посока Пловдив.