Питър Джаксън режисира нов филм за The Beatles

Режисьорът на “Властелинът на пръстените”, новозеландецът Питър Джаксън, обяви, че работи върху нов документален филм за The Beatles.

За основа на филма са послужили кадри на Четворката от Ливърпул заснети в студио за телевизионна програма, която обаче така и не била излъчена.

Снимките са отпреди половин век – през януари 1969 г., но никога не са влизали в употреба.

“Имаме 55 часа видеоматериал, и 140 часа аудиоматериал”, съобщи режисьорът, цитиран от световните агенции.

Питър Джаксън споделя, че когато е гледал кадрите се е почувствал като в машина на времето, която го е върнала обратно през 1969 г., когато четирима приятели просто са правели музика. В конкретния случай The Beatles са записвали албума “Let It Be”.

Режисьорът обяви работата си по новия проект в деня, в който феновете на The Beatles по света честваха 50-годишнината от последната публична изява на своите идоли.

На 30 януари 1969 г. Джон Ленън, Пол Маккартни, Джордж Харисън и Ринго Стар правят необявен предварително 42-минутен концерт на покрива на звукозаписното си студио в Лондон.

Зрители на това концертно представление били техни приятели  и колеги, както и зяпачи от офисите наоколо. Тогава нито зрителите, нито самите музиканти са подозирали, че групата повече няма да се събере за концертно изпълнение пред публика в пълен състав.

  • Sign up
Password Strength Very Weak
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.
We do not share your personal details with anyone.