P.O.D. приключват записите на “забавен” и “запомнящ се” албум

Вокалът Sonny Sandoval от калифорнийската банда P.O.D. (PAYABLE ON DEATH) потвърди в актуално интервю, че бандата приключва със зaписите на албума си, който би трябвало да излезе още тази година.

“Точно приключих неколкодневни записи на вокалите”, казва той. “В момента всичко се доизпипва в последни детайли, а щом го чуят от лейбъла, влиза за смесване. Да се надяваме, че ще успеем да го изкараме още тази година.”

По отношение на музикалната посока на новия материал на P.O.D., Sonny коментира: “Този път направихме нещо по-различно. Ако слушате ранните неща на P.O.D., от началото на 90-те, имахме DJ; миксирахме определени звуци – примерно реге и пънк, и хардкор и рок, и дори поп – така че това не е изненадата. Но тук работихме с Heavy [Jason Bell и Jordan Miller, лосанджелиско дуо, занимаващо се с продукция и писане на песни]. И като никога влязохме в студиото уязвими и отворени за нещо повече от обикновена авторска сесия, при положение, че по принцип ние пишем парчетата си.”

“И все още сме нейни автори”, уверява той, “но бяхме отворени към идеята за промяна, или поне към това да им позволим да добавят свой щрих към творчеството ни. Те са работили повече с поп изпълнители и имат един, няма да кажа по-млад, но по-изчистен, повече поп поглед над нещата. Така че решихме да сме непредубедени и в края на работата се оказа, че нямаме дори толкова много тежки песни. Всичко стана забавно – весело е, с екпериментално програмиране. И преди сме го правили, но е било много по-субтилно. Забавно е, запомнящо се и определено мисля, че е просто P.O.D. 2018.”