Ozzy Osbourne обяви прощално световно турне

Ozzy Osbourne обяви, че ще потегли на финално световно турне през 2018, което ще го отведе около света поне до 2020 година.

Макар прощалното турне да маркира оттеглянето на Osbourne като туриращ изпълнител, хеви метъл легендата планира да продължи да се изявява на избрани концерти и след това. “Хората все ме питат кога ще се оттеля”, казва Osbourne в обръщение. “Това ще е последното ми световно турне, но не мога да кажа, че няма да правя по някой и друг концерт тук-там.”

Обявяването на прощалното турне на Osbourne идва девет месеца, след като Black Sabbath се сбогуваха с феновете в рамките на своя финален тур “The End”, който приключи през февруари в Бирмингам, Англия.

Финалното турне на Osbourne ще стартира през май 2018 и ще мине първоначално през Мексико, Чили, Аржентина, както и четири дати в Бразилия. С няколко концерта през юни в Русия ще стартира и европейската му част, в която за около месец Osbourne ще се включи в поредица музикални фестивали из континента.

Подробностите за северно-американската част от турнето ще бъдат обявени едва през 2018. В рамките на турнето на сцената до легендата ще застанат китаристът Zakk Wylde, басистът Blasko, барабанистът Tommy Clufetos и кийбордистът Adam Wakeman.