Отиде си Eddie Van Halen

Eddie Van Halen е починал след дълга битка с рака. Легендарният китарист на Van Halen беше на 65 години. Новината за смъртта му беше съобщена от сина му, басистът на Van Halen, Wolfgang Van Halen.

„Не мога да повярвам, че трябва да напиша това, но баща ми, Edward Lodewijk Van Halen, загуби дългата си и тежка битка с рака тази сутрин. Той беше най-добрият баща, който можех да си пожелая. Всеки момент, който съм прекарал с него, на сцената и извън нея, е дар. Сърцето ми е разбито и не мисля, че някога ще се възстановя напълно от тази загуба. Обичам те толкова много, Тате“, написа сломеният Wolfgang в социалните мрежи.

Според информацията, Eddie е починал в болница „St. John’s“ в Санта Моника, Калифорния. До него са били жена му Janie, синът му Wolfgang и брат му (и барабанист в групата) Alex.

В последните години имаше редица слухове за влошаващото се здраве на музиканта. През септември 2019 вокалът David Lee Roth каза, че Van Halen нямат планове в обозримо бъдеще. „Мисля, че това е краят на Van Halen и сега идва следващата фаза“, каза той, визирайки соло проекта си. „Освен това, Eddie има и своя история, която ще разкаже, когато реши. Не е моя, за да я разказвам аз.“

Миналия октомври Eddie беше сниман до офиса на гръбначен неврохирург в Бевърли Хилс, а през ноември TMZ писа, че е прекарал няколко дена в болница, заради усложения с лечението и негативна реакция на лекарства, които приемал за лечение на рак на гърлото.

Развитието на рока след края на 70-те без съмнение дължи посоката си на влиянието на легендарния музикант, който, независимо от виртуозността си с китарата, никога не се научи да чете ноти. “Нищо не разбирам от ноти и теория на музиката”, каза той пред сп. „Rolling Stone“ през 1980. “Всичко, което знам е, че рок енд рол китарата, както и блус китарата, трябва да бъде мелодия, скорост и вкус, но най-важното, трябва да има емоция. Просто искам свиренето ми да кара хората да чувстват нещо – щастие, тъга, дори възбуда.”

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.