Организират благотворителен концерт в помощ на Данчо Маската

Йордан Серафимов – Данчо Маската, е на 56 години. Бивш собственик е на култовият клуб „Маската“ в Студентски град в София. Данчо е дългогодишен член на мото клуб „Лошите деца на дядото“. Всеки който го познава, ще каже не една, а много добри думи за него. Човек, покоряващ сърцата на хората около себе си със своята усмивка, неповторим хумор, всеотдайност и позитивизъм. Той винаги е бил сърцето и душата на компанията, клуб маската и мото клуба в който участваше. Във всеки един момент можеше да се разчита на него за участие в клуба или каквато и да е било помощ и рамо. Такъв го помним ние – DJ Tony и Павката (Павлин Иванов). За съжаление обаче, Данчо в момента се нуждае от помощ, и именно това е причината да организираме този благотворителен концерт.

Всички банди, които ще имаме удоволствието да чуем както на живо в клуба, така и Live Stream, прегърнаха идеята абсолютно безкористно и моментално потвърдиха участието си, за което сме им безкрайно благодарни!

На 30 септември (сряда) в клуб Терминал 1 (ул. Ангел Кънчев 1) на сцената ще се качат:
– Sugar DJ’s (Tony & Ivan)
– Милена Славова
– Сигнал
– Б.Т.Р.
– Обратен ефект
– P.I.F.
– Васко Кръпката

Ето и малко повече информация от Павел Главинов – приятеля на Данчо и собственик на дома, в който е настанен в момента:
Бате Данчо през годините претърпя няколко исхемични мозъчни инсулта. При първия беше засегнат само говора. По това време той живееше в един фургон в двора на родителите си в Суходол, като се грижеше сам за себе си. През 2018 Данчо е напълно изоставен. Живее в един стар панелен апартамент в Бобов Дол, като е принуден да събира отпадъци, за да се изхранва. Не приема предписаните му лекарства. Там получава втори инсулт, има прогресиращ дементен синдром и пареза на десните крайници. Намерен е в тежко състояние от негов приятел Мартин Петров (Road Captain – Пирински Вълци МСС). Налага се настаняването в специализирано заведение и полагане на професионални грижи.

От август 2019 Данчо Маската пребивава в частен дом за стари хора с деменция – Резиденция за възрастни Карамел. Всички разходи по грижите за него са поети от собствениците на Резиденцията – Павел и Станислава Главинови, както и от периодични суми, изпращани от неговите най-близки приятели.

През лятото на 2020 Данчо претърпява пореден инсулт. Вече има почти пълна парализа на долни крайници и частична на горни крайници. Не може да ходи и да се храни. Има сериозни затруднения с преглъщането – дави се от храна и дори от течности. Налагат се постоянни професионални грижи за него – 24/7. Стойността на полаганите грижи е около 30-35 лева на ден. Отделно на Данчо са предписани скъпо струващи лекарства: Cavinton, Nebilet, Tebokan, Vivace – на стойност около 110 лв. месечно, за които персонала следи стриктно и ги приема под контрол.

Финансова помощ по банков път:
Социален Дом Добревци ЕООД
BG32RZBB91551003363228
Райфайзенбанк България ЕАД
Основание: За Йордан Серафимов

30.09.20 / Club Terminal 1
Врати: 19:00 ч.
Начало: 20:00 ч.

Билети за присъствие на място: Eventim.bg – 30 лв. на предварителна продажба, 40 лв. на самата дата и на място. Каси: щанд Eventim (ул. „6-ти септември“), Билетен център НДК, Български пощи, Строежа, Каса Арена Армеец, както и онлайн през сайта на компанията. Скоро в продажба ще влязат и LIVE Stream билети – Urbo: 10 лв. / 30 лв. / 50 лв.

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.