david bowie

Нови филми за Дейвид Боуи ще разкрият неизвестни факти от живота му

Пътят към славата и критиката, които Дейвид Боуи е срещал в началото на кариерата си, са в основата на два филма, посветени на легендарния британски изпълнител.

Скоро по BBC2 ще бъде излъчен документалния филм “Дейвид Бауи: Намиране на славата”.

От него ще научим как през 60-те Боуи е бил отхвърлен от медията с мотивите, че е  “аматьорски пеещ вокалист, който пее грешни ноти фалшиво”, пише “Контакт мюзик”.

Случаят е от 1965 г., когато Дейвид и неговата група участват в прослушване за запис на три песни от BBC, а създателите на документалния филм са открили коментарите на журито за групата.

Част от тях са единодушни, че е “малко вероятно групата да се подобри с повече репетиции от това, което са чули”.

“Начинът, по който изпълняват „Chim Chim Cher-ee” убива песента напълно. Вместо да бъде свежа,тя става балада. Певецът е лондончанин, но не е достатъчно забележителен”, пише още в документите от прослушването.

Същевременно преди няколко дни стана известно, че снимките на нов игрален филм за живота на Дейвид Боуи започват през юни.

Актьорът, който ще се превъплъти в младия Боуи е Джони Флин. Филмът носи заглавието “Звезден прах” (Strardust) и ще разказва за първото посещение на рок звездата в САЩ през 1971 година.

Актрисата Джена Малоун, ще изиграе първата съпруга на Боуи, Анджи. Останалият актьорски екип все още е в процес на подбор. Сценарист е Кристофър Бел, а Гейбриъл Рейндж ще режисира лентата.

Синът на Боуи – Дънкън Джоунс, обаче не позволява музиката на баща му да бъде използвана във филма.

“Ако искате да гледате биографичен филм без неговата музика и без благословията на семейството му – това зависи от вас”, написа в социалната мрежа Twitter синът на легендарния музикант.

Дейвид Боуи си отиде на 10 януари 2016 година.

  • Sign up
Password Strength Very Weak
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.
We do not share your personal details with anyone.