Новата група на Bill Ward (екс-Black Sabbath) тръгва на турне

Групата на бившия барабанист на Black Sabbath, Bill Ward – Day of Errors, ще поеме на кратко турне по Западния бряг в САЩ през декември. Концертите ще се случат 10 месеца, след като Sabbath изсвириха последното си шоу, без участието на Ward.

По оригинален замисъл Ward трябваше да вземе участие в събирането на Sabbath, обявено през 2011, но напусна скоро след това, с основанието, че не му е бил предложен договор, който той да смята за „подлежащ на подписване“. Макар миналата година Ward да присъства на наградна церемония с бившите си колеги Tony Iommi и Geezer Butler, взаимоотношенията му с останалите останаха обтегнати и той не беше поканен да вземе участие в последния концерт.

Ward разкри плановете за Day of Errors през 2016. В групата влизат китаристът Joe Amodea и баситът Nick Diltz, който наскоро беше заменен от Dewey Bragg. Описвайки триото като резултат от „желанието ми да поддържам духа си на барабанист жив“, Ward отбелязва: „Ние свирим силно, твърдо, с увертюри от много, много тежки части.“

Според информация на групата, понастоящем пишат и записват няколко нови парчета, които се надяват да споделят на живо по време на предстоящото турне.

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.