Неиздавани парчета на Jimi Hendrix излизат в нов албум

Неиздавани парчета, записани от Jimi Hendrix в периода между 1968 и 1970, ще се появят в новия албум Both Sides Of The Sky, чието излизане е планирано за 9 март 2018. Проектът, който съдържа 13 песни, включително 10 неиздавани доега парчета, е третата част от трилогията на архивите на китарната икона, следващ албумите Valleys Of Neptune (2010) и People, Hell And Angels (2013).

Повечето песни от албума са записани от The Band Of Gypsys – триото на Hendrix с Buddy Miles и Billy Cox. Johny Winter се появява в “Thing I Used To Do”, оригиналните членове на Jimi Hendrix Experience Mitch Mitchell и Noel Redding участват в “Hear My Train A Comin'”, а Lonnie Youngblood е част от “Georgia Blues”. Вoth Sides Of The Sky е продуциран от Eddie Kramer, заедно с John McDermott и Jenie Hendrix, сестра на китариста и президент на Experience Hendrix.

Both Sides Of The Sky – съдържание
01. “Mannish Boy” (неиздавана досега)
02. “Lover Man” (неиздавана досега)
03. “Hear My Train A Comin'” (неиздавана досега)
04. “Stepping Stone” (неиздавана досега)
05. “$20 Fine” (неиздавана досега, с участието на Stephen Stills)
06. “Power Of Soul” (неиздавана преди разширена версия)
07. “Jungle” (неиздавана досега)
08. “Things I Used To Do” (с участието на Johnny Winter)
09. “Georgia Blues” (с участието на Lonnie Youngblood)
10. “Sweet Angel” (неиздавана досега)
11. “Woodstock” (неиздавана досега, с участието на Stephen Stills)
12. “Send My Love To Linda” (неиздавана досега)
13. “Cherokee Mist” (неиздавана досега)

“Истинският дом на Jimi беше студиото – там, където е музиката където се случва магията.” – казва Kramer. “Той обичаше всичко свързано със звукозаписния процес, беше истинско удоволствие и чест за мен да съм част от процеса – и тогава, и сега. В мога, в който пуснеш касетата, косата на тила ти се изправя. Казваш си “О, Боже! Това е невероятно. Уникално нещо. 40-50 години по-късно, ето ни отново, пак си пускам касетата и си мисля “Мили Боже, какво изумително представяне!”.”

“Беше удивително да го гледаме в студиото или по време на концертите” – добавя Kramer. “Всичко започваше от мозъка – идеята се раждаше в мозъка му, минаваше през сърцето и отиваше в китарата в една безупречна права линия. Все едно лийд китара и ритъм китара едновременно, направо е плашещо. Няма друг като Jimi Hendrix, поне според мен.”