Neal Schon иска отново да работи със Steve Perry

Neal Schon многократно е казвал през годините, че вратата за Steve Perry в Journey винаги ще е отворена, ако поиска да се върне. И макар вокалистът да е отхвърлил досега всяка възможност за нещо подобно – включително въвеждането на бандата в Залата на Славата – китаристът не спира да се надява, че ще успее да привлече непреклонния Perry с нещо различно, което има наум.

Наскоро Schon каза, че все още чувства, че “няма друг като Steve Perry, макар да не съм го чувал да пее от години” и добави “Душа давам да пусне свой албум. И с радост бих работил с него по нещо, различно от Journey, нещо по-R&B, защото обичам да свиря соул, R&B и блус, а това е нещо, което повечето хора не знаят, предивд, че все записвам рок албуми.”

Schon сподели също и че е записал инструментален аблум, продуциран от Narada Michael Walden, който е поел също барабаните и клавишните: “Готов е още от началот на турнето, но Jon [Cain] има промоция на книгата си сега, пък и пуска запис след запис, та си казах – ще изчакам всички да приключим с нещата и ще го пусна може би в началото на следващата година.”