Не, никой не е бягал от старчески дом, за да отиде на Wacken

Забавната история, която завладя медиите преди дни, за двамата старци, избягали от старческия си дом, за да покуфеят на фестивала Wacken Open Air, за жалост се оказа невярна. Двамата мъже не са били нито старци, нито са стъпили на фестивала.

Deutsche Welle, откъдето дойде първоначално историята, коригира репортажа си – оказва се, че грешката започва от полицията, откъдето са дали погрешна информация до медиите. Според началния им доклад, двама старци са избягали от старческия дом, в който живеели, за да отидат на фестивала Wacken, който много харесвали. В обновената си статия Deutsche Welle докладва, че полицията е актуализирала информацията до медиите – двамата мъже се оказват на зрялата, но далеч от старческа възраст 58 и 59 години, и са бегълци от психиатрично заведение, не от старчески дом.

Освен това, двамата изобщо не са стигнали до фестивала Wacken, нито пък той е бил целта на бягството им – целта им всъщност е бил самият град Вакен, където са отишли да пият и да се забавляват. Полицията добавя, че накрая двамата се довели до безпомощно състояние, затова били отнесени до най-близкото място, където можела да им се окаже помощ – което се оказала медицинската палатка, предназначена за фестивалните посетители. Вероятно оттам е дошла и грешката при първоначалния им доклад.