Nanowar Of Steel отново у нас след повече от десет години

Момчетата от пародийната метъл банда Nanowar Of Steel подписаха договор с Napalm Records. След 15 години, четири дългосвирещи албума и редица концерти на стария континент е трябвало да съчетаят италианското лято с мрака на норвежката зима, за да достигнат до Norwegian Reggaeton и до голям издател.

И коментар на самата група за договора: „Горди сме да покажем на света, че ние не сме просто групичка неадекватни клоуни! Не, ние сме групичка неадекватни клоуни, но с умения за писане на текстове и музика, които да ни позволят да сключим договор с истинска компания. За пръв път в нашата над 15 годишна кариера тази сделка ще ни позволи да докажем на всички хора, че идиотията не познава граници. Благодарим ви Napalm Records, че повярвахте в нас и специалният ни размит между всякакви видове метъл стил“.

Още в процеса на преговори от групата организира европейското си турне European Reggaeton, като в България ще бъдат на 30 ноември, заедно с Контрол и Акащи Джуджета. Елате на 30 ноември в Микстейп 5 и бъдете част от най-веселото лятно шоу малко преди зимата.

Nanowar of Steel са италианска банда, която свири пародиен метъл. Песните им са разностилови – като започнем от класически хеви метъл, мине се през балади, пауър метъл, симфоник и спийд. Това, което ги свързва, са текстовете – бъзикат се с доста групи (включително използват изопачени цитати като текст и като рифове от други изпълнители). За майтапите им няма нищо свято, дори и Кхтулу не е пощаден от сатирата им. Както казват и от групата: „Позабавихме се с този албум. Лесно е да направиш песен за дракони, рицари и девици, но доста по-трудно се пише хубав пародиен пауър метъл текст“.

Групата е активна над 15 години с четири дългосвирещи тави и няколко сингъла зад гърба си. С всеки следващ албум вдигат нивото и като музика, и като текстове, и ако в началото звучат доста гаражно, то последните записи са съвсем професионални. Stairway To Valhalla е от миналата есен и е изпълнен в познатия стил на бандата – стабилни композиции с веселяшки текстове на десетина езика. Въпреки, че в албума попадат 18 песни, част от тях са симпатично разказани истории – като Il Maestro Myagi di Pino, Bum Voyage и The Crown and the Onion Ring или кратки музикални импресии – Declination, Another Drill in the Wall, Images and Swords. Сред останалите парчета се открояват …And Then I Noticed That She Was A Gargoyle – нетипична за бандата балада с текст, в който се пее за мраморно сърце, преливащо от любов, Heavy Metal Kibbles – класически хеви метъл от зората на 90-те с намигания към Judas Priest и Helloween и The Quest for Carrefour – където няма как да не забележите майтапите с Blind Guardian.

Освен музиката, на всеки няколко седмици изкарват и видео към някоя песен от албума, като до момента 8 от песните са се сдобили със собствен клип с общо над милион гледания.

Характерно за групата е сценичното им облекло и поведение. Концертните им изяви включват не само свирене, но и скечове и игри с публиката. Облеклото им включва балетни пачки, латексови костюми, колани с плюшени гениталии. Освен с музикални инструменти, може да ги видим въоръжени с бутафорни чукове, брадви и мечове, а вместо мощни мотори се „придвижват“ с детски триколки. С две думи метъл цирк.

Въпреки че концертите им са много забавни, Nanowar of Steel не са типичната гастролираща банда. За година им се събират около 15-20 концерта, повечето от които са в Италия, като през 2016 свирят на няколко Comic Con събития пред около десет хиляди човека. В България са свирили два пъти в София и веднъж в Русе, но от последния им концерт са минали над десет години. Макар и все още да не са достигнали известността на Manowar, Nanowar of Steel имат своя облик, своите верни фенове и никой вече не мисли, че това е поредната кавър банда. При тях средно положение няма – или ги обикваш от сърце, или не ги харесваш и нищо не може да ти промени мнението.

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.