Намериха в гората първия бус на Aerosmith

Звездите на American Pickers (Американски антиквари) от History Channel не са и подозирали, че ще се натъкнат на рокендрол история, когато са заснемали своето шоу, пише musicbox359.

Mike Wolfe и Frank Fritz от поредицата са били удивени, когато по време на снимки на продукцията в горите край Chesterfield, град на стотина мили от Boston, попадат на полуразрушен. Оказва се, че това е първият микробус на Aerosmith, с който групата е пътувала за първите си концерти преди повече от 40 години. Бусът е модел International Harvester, произведен през 1964.

Двамата водещи се свързали с Ray Tabano, бивш член на групата, свирил втора китара (първа е Joe Perry) в периода 1970-1972. Той потвърдил, че това е ванът, използван през 70-те години, преди да бъде блъснат при произшествие. “Това определено е ванът. Със сигурност изглеждаше така… О, милостиви боже!!!” – емоционално реагира Tabano и допълва – “Страхувам се да кажа колко отдавна бе, но това са едни 40 години, откакто бяхме в това нещо. Беше като туристически хотел… Пътувахме от Бостън до Ню Хемпшир, за да свирим за хонорар от 125 долара. След това карахме обратно към дома и когато пристигнехме, след разходите за гориво, пътни такси и храна, се оказваше, че са ни останали по 3 долара на човек. Това ми напомни за скромното начало, а вижте докъде стигна тази група днес. Направо е невероятно.”

Mike Wolfe и Frank Fritz заплащат $25 000 за вана на собственика на парцела, с което стават собственици на реликвата, която определят като “едно от най-големите и най-емблематични парчета история на рокендрола”.

  • Sign up
Password Strength Very Weak
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.
We do not share your personal details with anyone.