Myles Kennedy издава дебютния си солов албум през 2018

През последните няколко години Myles Kennedy редуваше задълженията си на фронтмен между Slash и Alter Bridge. Вокалът често споменаваше, че работи по солов албум и изглежда, че той най-сетне ще излезе през 2018.

Албумът се казва Year of the Tiger и в скорошно интервю Kennedy коментира предстоящия си солов проект, наричайки го „може би най-близкото нещо до пълноценен албум, което някога съм писал. Основно се разказва история от началото до края и документира момента, в който баща ми почина, когато бях дете и какво се случи след това с мен, майка ми и брат ми. Това е концепцията на албума – разказва историята ми.“

Kennedy работи върху албума с продуцента Michael „Elvis“ Basette и по думите му е миксирал първата част още в началото на 2016. За решението да отложи излизането му, изпълнителят казвa: „Бях много зает да свиря с Alter Bridge и турнетата с тях, но в свободното си време се занимавах с моите неща. След като окончателно ги записах обаче, трябваше да направя крачка назад, да погледна с нови очи и да си кажа „Знаеш ли какво? Трябва да бъдеш честен със себе си като творец. Там ли се намираш в момента? Не. И това ли е, което искаш да представя къде си в момента? Не.“ Това беше трудно решение за мен, защото загърбих всички усилия, които бях положил. Не само работата, а време и пари, но бях убеден, че въпреки това трябва да започна отначало. Започнах да пиша отново в края на миналата и началото на тази година, и слава богу идеи не ми липсваха.“ Докато по-голямата част от Year of the Tiger са нови парчета, Kennedy запазва и едно от вече отхвърлените, като надгражда над записаното демо.

Що се отнася до това, което феновете могат да очакват от албума, Kennedy казва: „Year of the Tiger определено има по-блусарско излъчване. Инструменталът е по-различен. Опитах се да избягам от мащабното, агресивно звучене. Има много китари, мандолини… има дори банджо. Определено е по-различно от всичко, което съм правил до момента.“

Alter Bridge завършват своето турне и се очаква да не тръгнат на път отново през цялата 2018, за да позволят да се случат други проекти, включително соло албумът на Kennedy. От своя страна, Slash продължава да е зает с реюниъна на Guns N‘ Roses, така че теренът е чист за всичко, което Myles Kennedy реши да ни поднесе. Ако се съди по последните му публикации в социалните мрежи, работата по първия клип от албума вече тече.

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.