MTV Unplugged на Liam Gallagher стигна директно до №1

MTV Unplugged на Liam Gallagher директно се отправи към #1 в Британската официална класация за албуми, превръщайки се в първия албум в сериите, който оглавява класациите след Nirvana през 1994, както и първия албум на живо, който постига това след Symphonica на George Michael през 2014. С 21 000 продажби през първата седмица, от които 10 000 на плоча, MTV Unplugged е най-продаваното издание на плоча за годината към момента.

Всички три соло албума на Liam вече дебютираха на върха на класациите – MTV Unplugged следва As You Were (2017) и Why Me? Why Not. (2019). Между успеха му като соло артист и с Oasis, Liam Gallagher прекара общо шест месеца на #1 в единадесет оглавяващи класациите албуми.

Liam коментира: “Никой не ми каза, че ще има дни като тези, наистина странни. Три номер едно албума за три години, не е зле за неопитна маймуна от парка. Благодаря на всички, които помогнаха това да се случи. LG x”

Записан в Hull City Hall миналото лято, наелектризиращата атмосфера на сета е очевидна от самото начало с феноменалната рекция, когато Liam се качва на сцената с „Wall of Glass“. Материали от соло кариерата на Liam като любимия му „Once“ и веселия „Now That I’ve Found You“ резонират в акустичния формат, с блестящите му вокали, успоредно с трио от беквокалисти и струнни аранжименти, изпълнени от 24-членния Urban Soul Orchestra. „Разсъблечен“ от силата на студийния си запис, „Gone“ се откроява, като разкрива новооткрита експлозивна динамика и емоционална кинематична атмосфера.

Китаристът на Oasis, Bonehead, се появява в изпълненията на „Some Might Say“, „Stand By Me“, „Cast No Shadow“ и първото някога вокално изпълнение на живо от Liam на бонус трака на „Definitely Maybe“, „Sad Song“. Шоуто приключва с възторжено одобрение от тълпата на вълнуващата версия на класическата „Champagne Supernova“.

Liam отпразнува старта на MTV Unplugged, присъединявайки се към Bonehead и домакина Tim Burgess за плейбек в сериите на Tim в Twitter Listening Parties. Той ще изнесе и безплатен концерт за персонала на NHS (Националната Здравна служба) в The O2 на 20 октомври.

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.