Мирослав Атанасов-Морски се завръща с нова група, албум и биографичен филм

14-ти март, сряда, обещава да бъде запомнящ се! Мирослав Атанасов-Морски (известен и като Мимо от Джанго Зе) отново се завръща, но този път на “София филм фест” като главно действащо лице от музикалния документален филм “Синко мой”.

Филмът разказва за Морски – емигрант в Лондон, посветил живота си на музиката. След години лутане и крайности, на 43 години, той получава нов шанс за семейство и дългоочакван пробив като музикант. Мултинационалната група, в която свири, е на път да запише дебютен албум и да излезе на голямата музикална сцена. За този дебютен албум Морски трябва да напише текста на една от песните и да я изпее. За него тя се оказва възможност да се помири с миналото и да погледне без чувство за вина бъдещето.

Сценарист и режисьор е Павлина Иванова, продуцент е Светла Цоцоркова, а оператор – Алекс Самунджи. Премиерата е на 14 март от 20:30 ч. в кино “Люмиер”. Следват прожекции във Варна на 18 март (ФКЦ, зала “Европа”, 19 часа) и в София на 21 март (Френски културен институт, 22.30).

Днес музикантът е на 43 години, очаква дете и е част от мултинационалната и пъстра група The Turbans. Голямата новина е, че Морски и The Turbans идват в София за представянето на филма и ще изнесат страхотен концерт след прожекцията в 22 часа в зала за събития “В парка” (над зала “Люмиер”, цена на билета: 9 лв.).

С този концерт The Turbans дават началото на международно турне, свързано с представянето техния дебютен албум. След София, ще свирят в Пловдив (на 15.03.), а после заминават за Истанбул.