Mike Shinoda не знае дали Linkin Park ще продължи да съществува

Mike Shinoda призна, че “няма отговори” за бъдещето на Linkin Park след смъртта на вокала Chester Bennington миналата година.

Chester отне живота си на 41 години, на 20 юли 2017, а през януари тази година китаристът и вокалист Shinoda написа в туитър, че бандата ще продължи без него: “Имам намерение да продължа с LP и момчетата се чувстват по същия начин. Имаме много неща, които трябва да се изградят наново, много въпроси, които чакат своя отговор, така че ще отнеме време”.

Сега обаче признава, че не е сигурен как точно ще се случи това. В скорошно интервю 41-годишният музикант каза: “Не знам, не знам – това е въпросът за един милион долара, нали? И за нещастие, макар да казах друго преди, нямам отговори, които да предложа на този етап. Щеше да е страхотно, ако беше другояче. Щеше да е лесно. Но ако някой дойде и каже “Хей, Linkin Park, искате ли да направите концерт в Германия?”, ще трябва да поговори с всички от групата. И неминуемо един ще каже “Не знам, не съм сигурен”, друг ще каже “Не, не искам”, двама ще кажат “Със сигурност трябва да го направим”, винаги има проблеми.”

Shinoda продължава: “Целият този шум не е нещо, с което искам да се занимавам сега и не визирам никого конкретно. Всеки от нас може да има всякакво мнение, но на мен ми трябва по-голяма простота, когато става дума за взимане на решения.”