Mark Morton от Lamb of God пуска албум с участието на Chester Bennington и Myles Kennedy

Китаристът на Lamb of God Mark Morton обяви колаборативен албум, който ще излезе на 1 март. Озаглавен Anesthetic, проектът включва участието на редица звезди, сред които колегата на Morton от Lamb of God, Randy Blythe, вокалът на Alter Bridge / Slash Myles Kennedy, както и покойният вокал на Linkin Park Chester Bennington.

“Този албум не цели да даде начало на нещо извън Lamb of God”, обяснява Morton в извлението по повод рилийза. “Музиката е винаги в главата ми и там си остава, докато не я напиша и запиша. Веднъж щом излезе от мен обаче, край. Като катарзис е, който по-скоро ми помага да запазя разсъдъка си.”

Заедно с обявяването на новия албум излезе и първия сингъл, “Truth Is Dead”, с участието на Blythe и вокалистката на Arch Enemy Alissa White-Gluz.

Сътрудничеството с Bennington се е случило едва няколко месеца преди вокалистът на Linkin Park да отнеме живота си през 2017.

Anesthetic – съдържание:
01. Cross Off (feat. Chester Bennington)
02. Sworn Apart (feat. Jacoby Shaddix)
03. Axis (feat. Mark Lanegan)
04. The Never (feat. Chuck Billy + Jake Oni)
05. Save Defiance (feat. Myles Kennedy)
06. Blur (feat. Mark Morales)
07. Back From The Dead (feat. Josh Todd)
08. Reveal (feat. Naeemah Maddox)
09. Imaginary Days
10. Truth Is Dead (feat. Randy Blythe + Alissa White-Gluz)

Сред останалите гост-вокалисти в албума, продуциран от Josh Wilbur, са are Jacoby Shaddix от Papa Roach, Chuck Billy от Testament, Josh Todd,от Buckcherry и бившият фронтмен на Screaming Trees Mark Lanegan. Morton, който звири всички китарни части в албума, е получил и звездна инструментална подкрепа: от басиста на Megadeth David Ellefson, барабаниста на Stone Sour Roy Mayorga, басиста на Alice In Chains Mike Inez, барабаниста Korn Ray Luzier и други.