Lenny Kravitz обяви нов албум, чуй водещия сингъл

Lenny Kravitz ще пусне своя единадесети студиен албум, Raise Vibration, на 7 септември. По традиция изпълнителят свири повечето инструментали сам, заедно с китариста си Craig Ross. За да даде възможност на феновете да усетят новата продукция, той пусна и водещия сингъл, “It’s Enough”.

Kravitz сподели, че да започне работа по наследника на Strut (2014) след края на световното турне се е оказало по-трудно от очакваното… и това го е разтревожило. “Наистина не бях сигурен в каква посока съм поел в музикално отношение”, коментира той пред Rolling Stone. “След като бях правил това 30 години, изведнъж сякаш не го усещах повече. Никога не съм се чувствал по-объркан каква стъпка да предприема. Беше страшно, защото не знаеш кога и дали вдъхновението ти отново ще дойде.”

Raise Vibration – съдържание:
01. “We Can Get It All Together”
02. “Low”
03. “Who Really Are the Monsters?”
04. “Raise Vibration”
05. “Johnny Cash”
06. “Here to Love”
07. “It’s Enough”
08. “5 More Days ‘Til Summer”
09. “The Majesty of Love”
10. “Gold Dust”
11. “Ride”
12. “I’ll Always Be Inside Your Soul”

Вместо обаче да се насилва креативно, Kravitz просто изчакал нещата да си дойдат на мястото в дома си на Бахамите, докато една нощ в четири сутринта вдъхновението не го споходило; той отишъл в домашното си студио и записал съвсем условно мелодията. Процесът се повторил следващите нощи.

“И си казах – това е”, коментира той. “Това бях чакал през цялото това време. А щом започнах веднъж, сякаш се отприщи бент и започнаха да ме заливат идеи. Изсънувах целия албум.”