Китаристът на Rob Zombie John 5 пуска албума It‘s Alive! през януари

John 5 – бивш китарист на Marilyn Manson и настоящ на Rob Zombie – ще пусне концертния албум It‘s Alive! на 25 януари 2018.

Първият live албум на John 5 и соло бандата му The Creatures – която включва Ian Ross на бас и Rodger Carter на барабани – е също и първият негов албум на винил. John 5 отбелязва, че е много развълнуван от излизането му, а The Creatures ще тръгнат на турне през 2018 в подкрепа на албума.

It‘s Alive! – съдържание:
01. Guitars, Tits And Monsters
02. Flight Of The Vulcan Kelly
03. Six Hundred And Sixty Six Pickers In Hell, CA
04. Here’s To The Crazy Ones
05. This Is My Rifle
06. Jiffy Jam
07. Hall Haw
08. Season Of The Witch
09. The Nightmare Unravels
10. Portrait Of Sydney Sloan
11. Triple D
12. Black Grass Plague
13. Behind The Nut Love
14. Making Monsters
15. Beat It
16. Now Fear This
17. Medley

Дали ангажиментите му с Rob Zombie му дава повече свобода, когато става дума за неговите собствени проекти? “Да бъда в бандата на Rоb е чудесно. Това е най-хубавото нещо. Обичам този човек, oбичам музиката му, винаги съм я обичал. Той ще прави филми сега, така че ще имам време”, каза John 5 в скорошно интервю. “Постоянно свиря на китара – свиря и в момента. Винаги работя и записвам, просто това ме прави щастлив. Мисля за това през цялото време, свиря през цялото време. Това е дар и сам толкова щастлив, че го притежавам. Това наистина е погълнало напълно живота ми, но в добрия смисъл на думата. В деня има 24 часа и аз работя през повечето от тях.”

Китаристът добавя, че в началото не е искал да ходи на соло турнета: “Издавах албуми от много време, но не исках да ходя на турнета, защото не мислех, че на някой ще му пука за това”, обяснява той. “Сега правим тези шоута и е невероятно, че хората идват на тълпи, а аз ги забавлявам само с една китара. Не бих могъл да бъда по-щастлив.”

И добавя: “Първоначално си мислех какво ли ще стане, как да направя нещата. Но ето какво: разбрах, че тези момчета ще доведат жените и гаджетата си на концертите. Водех се от себе си – аз водя жена си на тези инструментални шоута и тя идва, макар че роптае. Затова добавих и още елементи, визуални, на които да обърнеш внимание, дори ако китарите не те впечатляват толкова. И методът сработи.”