Kaleo обявиха нов албум, чуй сингъла “Alter Ego”

За три кратки години Kaleo отбелязаха успехи с глобални хитове, получиха Grammy номинация, видяха как първия им албум A/B (2016) става златен и в рамките на три години пътуваха непрекъснато. Всеки къс от това преживяване е събрано във втория им албум Surface Sounds, подготвено за издаване по-късно тази година, на 5 юни 2020, с новия трак “Alter Ego”.

Фронтменът и автор на песни JJ Julius Son е работил в студиото 2 години, позволявайки на комбинацията от глобално пътуване и прецизна работа да се превърне в спектър от звуци, записани по света – Северна Америка, Южна Америка и из Европа. Освежаващо и без премисляне, Julius Son позволява на всяка мелодия да диктува своя път, като същевременно се осланя на своите блус, фолк и рок наклонности.

“Първо, исках да подчертая несигурността и тревожността, която всички срещат днес. Мислехме да отложим този анонс, но не изглеждаше правилното нещо, защото всички жадуваме за капка нормалност”, обяснява Julius Son от дома си в Исландия. “Времена като тези ни напомнят какво е най-важно. Инстинктивно като човешки същества ние променяме фокуса си от повърхностното към колективната подкрепа към съседите ни. Това чувство всъщност се отразява в Surface Sounds. Моята надежда е албумът да служи като напомняне, че това, което е на повърхността, не е толкова важното, колкото какво има отдолу и е наш дълг да се изправяме едни други на крака, когато има нужда”.

Surface Sounds – съдържание:
1. Brother Run Fast
2. Break My Baby
3. Alter Ego
4. Free the Slave
5. Skinny
6. Hey Gringo
7. The USA Today
8. My Fair Lady
9. I Want More
10. Backbone
11. I Walk on Water
12. Into My Mother’s Arms

“По много начини Surface Sounds винаги е бил такъв пъзел за мен”, продължава Julius Son относно селекцията на тракове, записани по време на път. “Буквално скочих в студия в Гърция, Южна Америка и навсякъде из Европа, създавайки това, което е Surface Sounds. Всеки път, в който се прибирах в Исландия, всеки път, в който отивах в Лос Анджелис, се наслаждавам на това, което можем да създадем на момента и на всяко място”.

В допълнение към издаването на “Alter Ego”, който Julius Son нарича “вероятно най-класическата rock and roll песен в албума”, исландската рок банда издаде два нови трака по-рано тази година, показвайки контраст между звук и въображение, очаквани и в Surface Sounds. “Нежните, но и твърди” “I Want More” и “Break My Baby” дават поглед към по-тъмната страна на Kaleo, която Loudwire описват като “запомняща се и приятна, показваща диапазонът на вокала [на Julius Son] и песъчлив, блус подход”.

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.