Judas Priest отбелязват рекорд в класациите с албума Firepower

По данни на Billboard, Firepower на Judas Priest е влязъл в класацията Billboard 200 на 5-та позиция – най-голямото постижение на бандата в класацията изобщо. Redeemer Of Souls (2014) дебютира и достигна до номер 6, Nostradamus (2008) стига до номер 11, а Algel Of Retribution (2005) – до номер 13.

Firepower резлизира 49 000 еквивалентни албуми през първата седмица от дебюта си. От тях 48 000 бяха традиционни продажби на албума, малко по-малко от 54 000 продажби на Angel Of Retribution през първата седмица от неговия рилийз. Позицията на Firepower беше подпомогната от продажбите, генерирани от разпродаването на концертни билети, комбинирани с албуми за настоящото турне. Billboard 200 подрежда най-популярните албуми от седмицата, базирайки се на мулти-метрично потребление.

Освен това, Firepower достига до пета позиция в класацията на Обединеното кралство. Това маркира най-високото постижение на бандата до момента и първата и поява в топ 10, откакто British Steel достигна до номер 4 през 1980. Firepower стана и първият номер 1 албум на групата в Швеция.

Firepower излезе на 9-ти март. Дискът беше записан от британския продуцент Andy Sneap, дългогодишният сътрудник на бандата Tom Allom и Mike Exeter (Black Sabbath). Обложката е дело на Claudio Bergamin.

Световната обиколка на Judas Priest за Firepower маркира първото турне на групата, откакто Glenn Tipton обяви, че се пенсионира заради битката си с Паркинсон. Той ще бъде заменен от Sneap по време на турнетата, който е познат за работата си като китарист в Hell и Black Sabbath. Tipton беше диагностициран със заболяването паркинсон преди 4 години. Съвсем скоро той обяви, че ще спре да ходи на турнета и няма да може да подкрепи турнето Firepower.

Китаристът, който е на 70 години и взима участие във всички албуми на бандата от 1974 насам, не напуска бандата, но няма да може да участва активно в представленията на живо.

Турнето в Северна Америка ще започне на 1-ви май в Сан Антонио, Тексас.

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.