Jethro Tull пристигат в София след седмица

Британските рок легенди Jethro Tull ще посетят България само след седмица. София ще е част от юбилейното им последно турне по повод 50-тата годишнина от създаването им. Повече от два часа музикантите ще разтърсват зала 1 на НДК с характерното си звучене, включващо фолк, блус, класически и рок мотиви, както и вълшебната мелодия на флейтата на Ian Anderson.

Jethro Tull са една от най-успешните прогресив рок групи на всички времена, имат над 60 милиона продадени албума по целия свят, а неповторимото им творчество печели любовта на феновете вече 50 години. Музикантите са носители на редица отличия, включително награда “Грами” за най-добро вокално и инструментално хард рок/метъл изпълнение през 1988 за Crest of a Knave, надделявайки над имена като Metallica, Iggy Pop и AC/DC.

Британските рок легенди ще пристигнат в България много рано сутринта в деня на концерта. Ian Anderson е впечатлен от България и с огромно нетърпение очаква отново да посети София.

Юбилейното последно турне на Jethro Tull стартира през март и е едно от най-мащабните досега – с над 70 дати, световната обиколка преминава през САЩ, Канада и цяла Европа и ще продължи до края на 2018 година. България също е част от грандиозното турне и почитателите на групата ще могат да се насладят на уникалния им концерт на 17 октомври 2018 година, в зала 1 на НДК.

Билетите за концерта на Jethro Tull в София са на цени от 70 до 130 лева и все още могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim, както и онлайн на eventim.bg.