Jamie McDonald & The Number Nein представят новия си албум Dark of Heartness на живо тази събота

На всички ни е добре известно, че Ирландия е страна, в която се раждат много таланти, особено музикални. За един от тях вече сте чували неведнъж, и ще чувате все по-често, тъй като Jamie Макдоналд няма никакво намерение да си почива. След Maladies of Country and Soul, издаден едва в края на 2017, Jamie McDonald & The Number Nein са готови с нов албум, Dark of Heartness.

Jamie и приятели правят истинска музика със заразяваща страст и мощ, и ако в студения януари изпитвате нужда от инжекция с позитивна енергия, това може да е вашето лекарство. Червенокосият майстор с подкупваща усмивка ще ви отведе на друго място – там, където чувствата нямат нужда от маска или филтър. Албумът прескача от жанр на жанр със завидна лекота и нито за миг не губи дълбокия си смисъл. На част от песните ще ви свива сърцето и ще посягате към напитката си, на други ще ви се иска да скочите да танцувате, но нито една няма да ви остави безразлични.

Ето и още две неща от новия албум:

Каквото и да прочетеет за този албум, няма да е същото, като да изпитате сами удоволствието да го изслушате и/или изтанцувате – най-добре на живо, тази събота, в Dada Cultural Bar, ул. Бенковски 10, 21 ч.

The Number Nein са:
Jamie Макдоналд – китара, вокали, текстове
Илко Биров – ударни/перкусии
Крис Чилдрес – саксофон
Деймиън Макдонъл – ударни, перкусии, бас, саксофон
Иван Алексиев – контрабас, струнни аранжименти

Беквокали: Биляна Тодорова и Екатерина Ненкова