James Michael от SIXX: A.M. и DJ Ashba обявиха новата си банда Pyromantic

Докато Sixx: A.M. не се занимават с нищо в момента, двама от членовете на бандата продължават да работят заедно върху нов проект с различно име. Вокалистът James Michael и китаристът DJ Ashba разкриха по време на Facebook Live сесия, че ще работят заедно под името Pyromantic.

Двамата музиканти планират рилийз през 2018, като плановете са да запишат видео за дебютния си сингъл в Лас Вегас след няколко седмици. Pyromantic е приоритет на двамата музиканти, които потвърждават, че Sixx: A.M. са в почивка, която ще продължи неопределено време. “Пътувахме доста на турне и когато приключихме, всички почувствахме, че е време за почивка. Тя дава възможност на всеки да върши своите си неща, които е искал, но не е имал възможност да направи.” – каза китаристът.

Относно Pyromantic, Michael казва: “Текстово се целим на дълбоко, но по различен начин от Sixx: A.M., защото е и на различна тематика. Музикално звученето ни е адски тежко, но не е лишено и от поп мелодии. Мога да кажа само, че знам, че ще ви се хареса. Това са някои от най-специалните неща, които съм чувал. Отдавна сме в този бизнес, но много се вълнувам точно за този проект.”

Ashba добавя: “Когато решихме да създадем Pyromantic, същественото, което си казахме, беше: “Хайде да създадем нещо ново и свежо, с различен и отличителен звук”. Това е Pyromantic. Целихме се в съчетание от денс, рок и поп – ако метнеш тези съставки в блендера и ги смесиш, ще получиш Pyromantic.”

Michael разкрива, че музиката не е насочена само към рок аудиторията. Момчетата имат наум и група, с която ще изнесат турнета, но локациите засега не са посочени.