Излезе видеото на Jimi Hendrix към “Lover Man”

Управляващите музикалното наследство на Jimi Hendrix пуснаха видеото към неиздавана досега студийна версия на “Lover Man” от албума Both Sides Of The Sky, който излезе на 9 март. Режисиран от John Vondracek, клипът смесва архивни кадри на Hendrix, свирещ песента с Band Of Gypsys, в комбинация със снимки и домашни видеозаписи на музикалната икона.

Записана през декември 1969 от триото под името Band Of Gypsys – Hendrix, баситът Billy Cox и барабаниста Buddy Miles – “Lover Man” включва и мотив от музикалната тема от сериал за Батман от 60-те, вмъкната от самия китарист.

“Представете си как Jimi записва и в момента, в който нещо се обърка, той дори не трепва, а невъзмутимо вмъква тема от Батман или Peter Gunn”, разказва продуцента Eddie Kramer пред Rolling Stone. “Правеше какви ли не щуротии, а всички се превиваха от смях. Искаш нещата да вървят леко и забавно, но едновременно с това всяка промяна водеше до промяна на крайния резултат и накрая тези неща уж на майтап, се озоваваха в записа съвсем окончателно. Такъв беше лукавият хумор на Jimi.”

Включващ 10 неиздавани досега парчета, Both Sides Of The Sky оформя третата част от архивите на Hendrix, след Valleys Of Neptune (2010) и People, Hell And Angels (2013).