Изкуствен интелект написа песен в стил AC/DC – „Great Balls“

Идеята изкуственият интелект да създава музика не се харесва на всички, но независимо от това експерименти в тази посока се правят (с променлив успех). Поредният такъв е на ютюбъра Funk Turkey, който (с помощта на компютърен бот) е генерирал песен на AC/DC и се е постарал сам да докара и вокалите на Brian Johnson. Резултатът? Песента „Great Balls“:

Песента е асемблирана, като всички текстове на AC/DC са били прекарани през верига на Марков. Моделиращият софтуер обикновено се използва за комплексен анализ на неща като еволюцията на ДНК, предиктивни термодинамични състояния, ефикасност на слънчеви панели, тенденции на стоковия пазар и т.н.

“Вкарах всички текстове на AC/DC в бота и го накарах да напише песен“, обяснява Funk Turkey. “И едно ще ви кажа – да се опитваш да пееш като Brian Johnson е изключително трудно.” Системата на изкуствения интелект е изследвала колко често опрделени думи и фрази се появяват в текстовете и е генерирала текст, използвайки най-популярните от тях, съобразявайки се с ритъма и стила на класическите рок химни на групата.

Това не е първият експеримент на Funk Turkey – вече е създал „нова“ песен на Nickelback, озаглавена “Nobody Died Every Single Day”, а следващите изпълнители, към чието творчество ще насочи креативността на бота, ще са Metallica, Bob Dylan и Rush.

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.