Guns N’ Roses отново в класациите след почти десетилетие

Guns N’ Roses се завърнаха в рок класациите на САЩ за първи път от почти десетилетие с новия си сингъл “Shadow Of Your Love”, съобщава Billboard.

Записана с Mike Clink по време на сесиите в Sound City през 1986, песента е едно от дузината неиздадени парчета, които ще влязат в серията разширени нови издания на Appetite For Destruction (1987) на 29 юни.

Според данните на Billboard и Nielsen Music, “Shadow Of Your Love” – написана от Axl Rose и приятеля му от детинство Paul Tobias, преди още Guns N’ Roses изобщо да съществува – е дебютирала под #31 в чарта Mainstream Rock Songs след като е натрупало аудитория от 11 милиона импресии в първите три дена от излъчването си във всички рок радиостанции в САЩ до 7 май. Парчето е първото появяване на бандата в класацията от 2009 насам, когато се класира сингълът “Better” от Chinese Democracy (2008).

“Shadow Of Your Love” е и първия радио сингъл на Guns N’ Roses, в който присъства оригиналния състав на групата – Rose, Slash, Izzy Stradlin, Duff McKagan и Steven Adler след “Patience”, което се изкачи на #7 през март 1989.