Gojira обявиха нов албум и споделиха видеото към сингъла “Born For One Thing”

Gojira разкриха детайли за дълго очаквания нов албум FORTITUDE, който ще излезе у нас на 30 април. Бандата сподели и първия сингъл от предстоящия албум, “Born For One Thing”, придружен от режисирано от Charles De Meyer видео, заснето във Франция и Белгия. Наследник на MAGMA (2016), FORTITUDE е първият албум на Gojira от пет години.

“Born For One Thing” представлява естествена еволюция за аплодираната френска банда – свръх фокусирана, но и нестабилна, предизвикателна, но и състрадателна. “Трябва да се научим да се абстрахираме от всичко, започвайки със съществените неща“, казва вокалистът/китарист Joe Duplantier за антиконсуматорското послание, което отчасти е вдъхновено от тибетските и тайландски философи, за които е чел през младежките си години във Франция. “Притежавай по-малко вещи и дари това, от което нямаш нужда, защото един ден ще трябва да оставим всичко и ако не го направим, просто ще се превърнем в призраци, бродещи между измеренията“.

FORTITUDE – съдържание:
1. “Born For One Thing”
2. “Amazonia”
3. “Another World”
4. “Hold On”
5. “New Found”
6. “Fortitude”
7. “The Chant”
8. “Sphinx”
9. “Into The Storm”
10. “The Trails”
11. “Grind”

Записан и продуциран от Joe Duplantier в Silver Cord Studio – седалището на Gojira в Ridgewood, Queens – и миксиран от Andy Wallace (Nirvana, Rage Against The Machine), FORTITUDE е колекция от песни, апелираща човечеството да си представи нов свят—и да го направи реален. Първоначално бандата полага основите на FORTITUDE миналата година с изненадващото пускане на сингъла “Another World.”

С MAGMA Gojira намират сила – и успех от различен вид – с необикновеното отдаване към себеразсъждение. Дълбоко личният запис, писан в памет на покойната майка на братята Duplantier, е болезнена и показателна повратна точка за френската група. Албумът донесе на бандата две номинации за Grammy – „Най-добро метъл изпълнение“ и „Най-добър рок албум“, като при излизането си, MAGMA стигна до #1 позицията в класацията на Billboard Hard Rock Albums, първата за френската банда.

Широко очакваните дати за турнето на Gojira в подкрепа на Deftones са пренасрочени за 2021.

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.